2 april 2020Nyhet

Sparks har blivit Solita

I maj 2019 förenades Sparks och Solitas kompetenta datateam. Det betyder att de nu jobbar under det gemensamma namnet Solita, när de fortsätter att hjälpa framåtblickande företag med deras databehov. Solita har nu fler än 120 data-, moln- och integrationsspecialister i Sverige.

Sparks blev del av Solita i maj 2019, och tillsammans flyttade det nya gemensamma datateamet till lokalerna på Tulegatan i Stockholm.

Data- och analysexperten Solita hjälper företag att bygga datadrivna verksamheter, automatisera driften baserat på data samt använda data för att förutspå kundbehov. Nyligen valdes Solita till Tableaus ”partner of the year” (årets samarbetspartner) i EMEA-regionen, tack vare oöverträffade, moderna analystjänster. Några av Solitas samarbetspartner utöver Tableau är Snowflake, AWS, Microsoft, Databricks och Salesforce. Solitas kunder i Sverige är exempelvis Tele2, Tradera, Daniel Wellington, Telia, Readly, VOI, Svenska Spel och Skandia.

”Det är härligt att se det nya teamets engagemang för att hjälpa kunderna att dra fördel av data. Jag är stolt över vårt breda spektrum av tjänster, och över att vi kan hjälpa våra svenska kunder genom att erbjuda expertis av världsklass”, säger Pekka Ahola, Executive Vice President för Solita Sverige.

Solita har en stabil tillväxt och fortsätter att rekrytera. Information om lediga tjänster finns här.

För mer information, vänligen kontakta:
Solita Ab, Pekka Ahola, Executive Vice President, Sweden, Mob. +358 50 364 4226

Om Solita
Solita är ett nordiskt konsultföretag som hjälper företag att skapa värde utifrån data. Solita erbjuder konsulttjänster kopplade till datastrategi och tjänstedesign, byggandet av nya dataplattformar, artificiell intelligens, analysverktyg och molntjänster. Solita grundades 1996 och har i dag nästän 1000 anställda i Sverige, Finland, Danmark, Estland, Belgien och Tyskland.

Författare

Solita