29 juni 2022Nyhet

Solita utses till Microsoft Azure Data, Analytics och AI Partner of the Year för andra året i rad

Microsoft har för andra året i rad utsett Solita till Microsoft Azure Partner of the Year inom data-, analys- och AI-lösningar.

Microsofts Partner of the Year Awards uppmärksammar partners som har utvecklat och levererat exceptionella Microsoft-baserade lösningar under det senaste året.

Ny era av industriell datainsamling

Solita uppmärksammas särskilt för att ha hjälpt Ponsse, en av världens största tillverkare av skogsmaskiner, med sin digitala transformation. Ponsse har gått från att vara ett traditionellt maskintillverkningsföretag till att bli ett datadrivet bolag och en föregångare i branschen med en unik datahanteringsstruktur för sina maskiner. Lösningen har förbättrat noggrannheten i all maskinanvändningsdata, hjälpt till att optimera underhållet och avsevärt minskat stilleståndstiden för maskinerna.

Skapa digital transformation och innovativa lösningar

”Att vinna priset två år i rad understryker vilka resultat våra engagerade medarbetare och drivna kunder kan uppnå tillsammans. Förutom att tacka Microsoft och våra fantastiska medarbetare vill jag också tacka våra kunder som litar på att vi hjälper dem att transformera sina verksamheter och skapa innovativa lösningar”, säger Timo Honko, Executive Vice President för Solita i Finland. Priset delas ut av Microsoft Finland.

”Jag är otroligt stolt över vårt fantastiska team! Priset visar vår passion och vårt engagemang för att ständigt hålla oss på topp inom de ledande teknologierna, och vår förmåga att stödja våra kunders hela transformationsresor”, kommenterade Mikael Ojala, som leder affärsenheten Connected Data på Solita.

Solitas fokus ligger på att förnya organisationers IT-landskap i grunden, att skala deras digitala lösningar och hitta nya, innovativa sätt för verksamhetsutveckling och accelererad tillväxt. Företaget har även utvecklat Agile Data Engine, ett automatiserat DataOps-moln för kontinuerlig utveckling och drift av molndatalager. Bland Solitas kunder finns till exempel HSL, Ponsse, Fortum, Posti Group, Sparbanken, Tamro och YIT.

Solita har också, som ett av ytterst få företag i Norden, fått ett Microsoft Azure Expert Managed Services Provider (MSP)-certifikat som erkännande av sin kompetens inom Microsoft Azure molnteknik.

Mer om Ponsse:
Case Ponsse: New Era of Intelligence in Sustainable Forestry
Video on Ponsse’s digital transformation journey

För mer information:
Solita, Timo Honko, Executive Vice President, Finland,
[email protected], tel. +358 40 545 4878
Solita, Mikael Ojala, Senior Vice President, Connected Data, [email protected], tel. +358 50 919 3535

Författare

Solita