19 mars 2019Nyhet

Solita utsedd till Snowflake EMEA Solution Partner of the Year

Det nordiska konsultföretaget Solita har mottagit utmärkelsen EMEA Solution Partner of the Year vid Snowflake Partner Summit i London. Under mer än två år har Snowflake och Solita jobbat tillsammans för att hjälpa företag att bli mer datadrivna.

Solita mottog utmärkelsen EMEA Solution Partner of the Year för sitt arbete med innovativa lösningar för datalager, samt sina insatser kopplade till event och utbildningar för datalagerexperter. Solita har snabbt anammat de senaste lösningarna inom datalager och molnet och därigenom erbjudit sina kunder de senaste teknikerna, exempelvis Snowflakes datalager som byggts för molnet.

– Vi är väldigt stolta över att ta emot den här utmärkelsen från Snowflake. Vi kommer att fortsätta att göra företags datadrivna tillvaro enklare tillsammans med Snowflake och våra andra partners. Många företag börjar inse den strategiska vikten av och möjligheterna med data i företaget. Det är företag som Snowflake, med en agil, molnbaserad datalagerarkitektur, som påskyndar nya datastrategier för företag i alla storlekar, säger Pekka Ahola, Senior Vice President of Data and Cloud på Solita.

Allt fler företag har börjat använda sig av de nya datalagerlösningarna och både Solita och Snowflake har vuxit kraftigt de senaste åren. Under 2018 växte Snowflakes intäkter och kundbas trefaldigt.

– Vi är glada över att utse Solita till vår Solution Partner of the Year. Efter att ha jobbat med Solita i EMEA-regionen de senaste två åren har vi upplevt en otrolig tillväxt. Den bygger på gemensamt innovativt arbete kopplat till datalager, men även på att vi lyckats utbilda marknaden och säkerställa att våra kunder fått den senaste tekniken anpassad för sina affärsbehov. Vi är stolta över att arbeta med Solita och förväntansfulla över hur partnerskapet kan utvecklas i framtiden, säger Thibaut Ceyrolle, GVP EMEA Snowflake Computing.

Solita rekryterar för närvarande Data Architects och Data Engineers som är intresserade av att bygga molnbaserade datalagerlösningar i Sverige, Finland, Tyskland och England. Läs gärna mer om våra lediga tjänster.

 För mer information, vänligen kontakta:
Pekka Ahola, Senior Vice President Solita, +358 50 3644 226, [email protected]

Om Snowflake Computing
Snowflake är världens enda datalager byggt för molnet, vilket möjliggör datadriven verksamhet med omedelbar skalbarhet, säker delning av data och prissättning efter faktisk användning, över flera moln. Snowflake kombinerar kraften i datalager med flexibliteten i stora dataplattformar och skalbarheten i molnet till en bråkdel av kostnaden för traditionella lösningar. Snowflake: Your data, no limits. Läs mer på
snowflake.com.

Om Solita
Solita är ett nordiskt konsultföretag som hjälper företag att skapa värde utifrån data. Solita erbjuder konsulttjänster kopplade till datastrategi och tjänstedesign, byggandet av nya dataplattformar, artificiell intelligens, analysverktyg och molntjänster. Solita grundades 1996 och har i dag över 750 anställda i Sverige, Finland och Estland. www.solita.se

Författare

Solita