28 januari 2021Nyhet

Solita tilldelas åtråvärd Microsoft Azure-certifiering som Expert Managed Services Provider

Microsoft Partner Azure Expert MSP

Teknologi-, data- och designföretaget Solita har som ett av ytterst få företag i Norden tilldelats Microsoft Azure Expert Managed Services Provider (MSP) certifikat som erkännande av sin kompetens inom Microsoft Azure molnteknik. Därmed har Solita även accepterats till partnerskapsprogrammet för Azure Expert Managed Service Provider (MSP).

Till Microsofts globala partnerskapsprogram Azure MSP kvalificerar endast företag som klarar en krävande revisionsprocess i flera etapper, som även innefattar granskning av en extern revisor. Det är färre än hundra företag som har certifierats globalt, varav endast ett fåtal är nordiska.

Microsoft-programmet hjälper kunder att hitta de bästa Microsoft Azure-partnerna på olika marknader. För Solita är det en möjlighet att ytterligare påskynda utvecklingen och tillväxten av molnaffärer och tjänster. Molntjänster är för närvarande Solitas snabbast växande affärsområde i Norden.

Solita fick ett motsvarande erkännande även av molntjänstbolaget Amazon Web Services då företaget år 2018 godkändes till partnerskapsprogrammet AWS Managed Service Provider.

– Jag är väldigt stolt över vårt team, vars molnkompetens har fått exceptionellt erkännande från både Microsoft och AWS. Många företag använder redan molntjänster i stor utsträckning i sin affärsverksamhet, och detta har lett till att effektiv administration av molnmiljöer med flera leverantörer blivit ännu viktigare. Vi vill stödja våra kunders molnresor genom kompetens i världsklass och hjälpa företag att bygga moderna verksamhetsmodeller för administration av molntjänster, säger Jari Jolula, direktör för Solitas molntjänster.

– Partners som nått Azure Expert MSP-status har visat sin förmåga att framgångsrikt och med stark erfarenhet stödja kunderna i deras digitaliseringsresa. Det är fint att se hur Solita visat sin kompetens som en mycket stark Azure-partner, kommenterar Microsofts Azure-affärsdirektör Antti Alila.

Solita utvecklar kontinuerligt lösningar för administration och automatisering av molntjänster. I höstas lanserade Solita sin CloudBloxTM-tjänstepaketering, som hjälper kunder att hantera komplexa molnmiljöer med flera leverantörer, inklusive deras kapacitet, kostnader, informations- och IT-säkerhet, drift och utveckling. Genom ett närmare samarbete i Microsoft Azure utvecklar Solita automatiserade tjänster som är kompatibla med Microsofts Azures administrationsmodell (Cloud Adoption Framework, CAF).

Till Solitas Microsoft Azure-molntjänstkunder hör Sparbanken, Ponsse och Amer Sports (Suunto).

Läs mer om Solitas molntjänster
Läs mer om servicehelheten Solita CloudBlox för molnadministration

Ytterligare uppgifter:

Mattias Wuori, chef över molntjänster på Solita Sverige, +46 (0)70-555 00 37, [email protected]

Författare

Solita