19 april 2018Nyhet

Solita påskyndar sin internationella expansion

Apax Digital vauhdittamaan Solitan kansainvälistymistä

Apax Digital Fund investerar i företaget och förvärvar aktiemajoritet från Vaaka Partners

Apax Digital Fund, en tillväxtfond som handhas av det globala riskkapitalbolaget Apax Partners, tillkännager i dag förvärvet av en aktiemajoritet i Solita, från Vaaka Partners. Utöver Apax Digital Funds aktiemajoritet kommer Solitas ledning att behålla en aktieminoritet i företaget. Ekonomiska uppgifter om affären tillkännages inte.

Solita är ett företag specialiserat på digital transformation. Företaget erbjuder en rad tjänster kopplade till bland annat strategisk rådgivning, tjänstedesign, artificiell intelligens, analysverktyg och underhåll av molntjänster, till en snabbt växande kundlista. Företaget grundades 1996 och har i dag fler än 650 anställda digitala specialister i Finland, Sweden, Singapore och Estland.

Apax Digital Funds investering kommer att påskynda Solitas internationella expansion, både organiskt och genom eventuella förvärv.

– Vi är mycket engagerade i våra kunders utvecklingsresa mot en bättre framtid och vi är stolta över våra framgångar hittills, vilka innefattar en nästan tredubbling av vårt team och vår omsättning de senaste fem åren. Vi är särskilt glada att ha lyckats med detta samtidigt som vi har främjat en unik och inspirerande kultur. Tillsammans med Apax Digital Fund tar vi nu nästa steg i vår tillväxt. Vi tror att deras insikter i, och erfarenheter av, andra företag som är ledande inom digital transformation kommer att visa sig vara ovärderlig när vi fortsätter att expandera verksamheten, säger Jari Niska, ordförande och vd på Solita.

– Vi ser mycket fram emot samarbetet med Solita, som är ledande i Finland inom digital transformation. Solita har ett enastående end-to-end-erbjudande, med multifunktionella team i världsklass som hjälper kunder hela vägen – från att ta fram deras strategi och arkitekturdesign, till att utveckla framtidens mjukvara och integrera bästa tänkbara data och analysverktyg, säger Mark Beith, Managing Director på Apax Digital.

– Världens mest framgångsrika företag anammar i allt större utsträckning agila metoder i sin digitala transformation och för att förbättra sin konkurrenskraft. Solita har en lång meritlista när det kommer till att stötta kundernas digitala insatser, genom sitt helhjärtade fokus på innovation, kvalitet och människor. Vår plan är att använda Apax långa erfarenhet av att investera i ledande globala företag som jobbar med digitala tjänster för att påskynda Solitas tillväxtplaner, Marcelo Gigliani, Managing Partner på Apax Digital.

Investeringen i Solita är Apax Funds tionde investering i IT-tjänsteföretag. Till tidigare investeringar på området räknar företaget Wizeline (en investering av Apax Digital Fund), GlobalLogic, ThoughtWorks, EVRY, Engineering och Zensar.

Om Solita
Solita är ett konsultföretag som specialiserat sig på att hjälpa företag och organisationer i sin digitala transformation. Företaget erbjuder konsulttjänster kopplade till servicedesign, datahantering, artificiell intelligens, analysverktyg och molntjänster.

Solita grundades 1996 och har i dag 650 anställda i Stockholm, Helsingfors, Tampere, Oulu, Tallinn och Singapore. År 2017 uppgick omsättningen till 76 miljoner euro.

Om Apax Digital
Apax Digital är rådgivare till Apax Digital Fund, som är specialiserat inom tillväxtfonder och buyout-investeringar i snabbt växande företag inom företagsmjukvara, internet och tekniktjänster över hela världen. Apax Digital använder Apax Partners expertis inom investering i teknikföretag, globala plattform och specialiserade experter för att ge teknikföretag och deras ledningar möjligheten att påskynda utvecklingen av deras fulla potential. För mer information, vänligen besök http://digital.apax.com.

Under sin mer än 35 år långa historia har Apax Partners startat och hanterat fonder till ett värde av sammanlagt över 50 miljarder amerikanska dollar. Dessa fonder möjliggör långsiktig finansiering för att bygga och stärka ledande företag. För mer information om Apax Partners, vänligen besök http://apax.com.

Presskontakt
Solita
Jari Niska, CEO, Solita, +358 40 524 6400, [email protected]
Media: Minna Pinola, +358 40 5166 024, [email protected]

Apax Partners
Andrew Kenny, Apax, +44 20 7 872 6371

Författare

Solita