11 januari 2017Nyhet

Solita öppnar kontor i Stockholm

Solita, expert på digital affärsverksamhet, utökar sin verksamhet till Stockholm. Det snabbt och lönsamt växande finska företaget Solita sysselsätter för närvarande närmare 500 experter på digital affärsverksamhet i Helsingfors, Tammerfors och Uleåborg.

Solita öppnar sitt första internationella kontor i centrala Stockholm på Vasagatan 7 A. Solita i Finland har redan tidigare haft flera internationella kunder. Solitas kundföretag i Sverige återfinns bland annat inom verkstads- och bilindustrin.

”Detta är naturligtvis en milstolpe under Solitas 20-åriga historia. Det är roligt att kunna etablera finländsk kompetens ute i världen och se att våra kunskaper uppskattas. Samtidigt kan vi erbjuda mer heltäckande service även till kunder som har verksamhet runt om i Norden”, säger Jari Niska, vd för Solita.

”Digital affärsverksamhet är global av naturen och det finns en stor efterfrågan på vår kompetens även utanför Finlands gränser. Till exempel våra kunskaper inom data science, molntjänster och integrationer har fått ett mycket positivt mottagande i internationella företag. Tillsammans med finländska kunder, bland annat DNA och Sanoma, genomför vi till exempel världsledande data science-projekt”, säger Ossi Lindroos, direktör för internationell affärsverksamhet.

Solita fortsätter att rekrytera ny personal, nu till både Finland och internationella projekt. Mer information här.

Ytterligare uppgifter:
Solita Oy
Jari Niska, vd, tfn +358 40 524 64 00, [email protected]
Ossi Lindroos, direktör, tfn +358 40 750 76 37, [email protected]

Författare

Solita