2 december 2020Nyhet

Solita ledande i Norden inom offentliga molnlösningar och -tjänster enligt ISG Provider Lens

Solita & ISG

En ny rapport från ISG Provider Lens™ placerar Solita i toppskiktet bland företag i Norden inom offentliga molnlösningar och -tjänster. I rapporten placerar sig Solita i den ledande kvadranten både inom konsult- och transformationstjänster och inom managerbara offentliga molntjänster för medelstora företag.

Enligt ISG har offentliga molntjänster blivit standard på den nordiska marknaden. Investeringarna i olika molnlösningar kommer fortsätta att öka under de kommande åren, i takt med att efterfrågan på databearbetning och snabbrörlig molnbaserad teknik driver på de nordiska företagens tillväxt.

Solita ledande inom molntjänster

I rapporten från ISG Provider Lens återfinns Solita i den ledande kvadranten inom två molntjänstkategorier för medelstora företag: konsult- och transformationstjänster och managerbara offentliga molntjänster.

Enligt ISG ligger Solitas styrkor inom konsult- och transformationstjänster i:

  • AWS-certifierad MSP: Den första AWS-partnern i Norden som uppnått Migration Competency-status.
  • Gedigen kompetens inom konsultation och migrering. Solita är en väletablerad konsultledd leverantör av migrationstjänster med lång erfarenhet och ett utbud av verktyg som hjälper kunder i deras övergång till molnet.
  • Förbättrad hyperskalningskapacitet: Solita har förbättrat sin kompetens inom hyperskalning, vilket styrks av att de har fått ackrediteringar från AWS, Microsoft och Google de senaste åren.

Inom managerbara offentliga molntjänster anser ISG att Solita är särskilt framgångsrika inom:

  • Konsultledda förändringar och managerade tjänster: Tack vare Solitas konsultledda tjänster kan kunder välja olika alternativ beroende på arbetsbelastning, exempelvis AWS, Microsoft Azure och Google Cloud Platform.
  • AWS-certifierad MSP: Solita har 350 certifierade och utbildade AWS-specialister i Norden som kan erbjuda AWS-tjänster, inom både privat och offentlig sektor.
  • Omfattande utbud av molntjänster: Solita har ett omfattande utbud av molntjänster, bland annat rådgivning, ramverk för migrering och det nya konceptet Solita CloudBlox™, som hjälper kunder med en snabbare övergång till molnet.

– Vi är glada över att Solita har placerat sig i toppskiktet bland företag inom molntjänster i rapporten från ISG Provider Lens. Det är ett bevis på våra djupa kunskaper och att det långsiktiga arbete vi lägger ner ger resultat. Molntjänster är Solitas starkast växande affärsområde i Norden. Vi utökar kontinuerligt vår kapacitet och vårt utbud. Vi har till exempel nyligen lanserat Solita CloudBlox®, en tjänst som hjälper företag med en smidigare hantering av deras komplexa multimolnmiljöer, och ger dem bättre kontroll över kapacitet, kostnader och datasäkerhet, säger Mattias Wuori, chef över molntjänster på Solita i Sverige.

– Solita erbjuder en omfattande och flexibel uppsättning av managerbara tjänster och transformationstjänster för det offentliga molnet, som hjälper nordiska företag att snabba på digitaliseringsprocessen, säger Manoj Chandra Jha, ISG lead Public Cloud Service research analyst och författare av rapporten.

För mer information:
Solita, Mattias Wuori, chef över molntjänster på Solita Sverige, 070-555 00 37, [email protected]

Om ISG Provider Lens™ undersökningar
ISG Provider Lens™ Quadrant är de enda rapporterna i sitt slag som utvärderar tjänsteleverantörer med hjälp av en kombination av empiriska, datadrivna undersökningar och marknadsanalys med ISG:s globala rådgivares erfarenheter och observationer från verkligheten. Företag kan hitta mängder av detaljerade data och marknadsanalyser som hjälper dem att välja rätt leverantörer, och ISG:s rådgivare använder rapporterna för att understödja sina egna marknadsanalyser och ge rekommendationer till ISG:s företagskunder. Mer information om ISG Provider Lens rapporter hittar du på den här webbplatsen.

ISG Provider Lens™ rapport ”The Public Cloud – Solutions & Service Partners 2020 Nordics” hjälper köpare att utvärdera olika systemintegratörer samtidigt som de arbetar med en strategi för övergången till molnet och granskar olika tjänsteleverantörers kapacitet på sina olika marknader. I ISG Provider Lens™ undersökning utvärderades 50 leverantörer av molntjänster med inriktning på medelstora företag.

Definitionen av ett medelstort företag är i regel en organisation som har färre än 5 000 anställda eller som genererar en vinst på mindre än en miljard dollar.

Författare

Solita