2 november 2017Nyhet

Solita lanserar Agile Data-tjänster för att effektivisera utnyttjandet av data

Siktar också på den internationella marknaden

Solita, expert på digital affärsverksamhet, har lanserat servicehelheten Agile Data™ som hjälper företag att påskynda sina försök med dataverksamhet och automatisera molnbaserade datalagringslösningar. Det är lätt att komma igång med tjänsterna som är ett svar på företagens behov av såväl kulturförändring som verktyg. Dessutom kan tjänsterna bidra till att påskynda databaserade beslutsprocesser, ny affärsverksamhet och lösningar baserade på artificiell intelligens.

Smart utnyttjande av data når nu en brytpunkt inom många branscher. Framgång nås av företag som snabbt och kreativt förmår utnyttja data vid beslut och kundorienterad utveckling av tjänster. Solita har utvecklat tjänstehelheten Agile Data™ för att kunna tillgodose sina kunders behov av att bygga en ny kultur för dataarbete och utnyttja verktyg och teknik som effektiviserar arbetet. Solitas Agile Data™ är en kombination av utvecklingsverktyg, arkitekturlösningar och Data DevOps-arbetssätt.

”Vi vill erbjuda företag en helhetsservice för utnyttjande av data som täcker dataverksamhetens hela värdekedja från förstärkning av en datastyrd kultur till automatisering av datalagring och konstruktion av nya tjänster”, berättar Pasi Jalonen, ansvarig direktör för Agile Data-lösningar på Solita.

”Företagen har ett stort intresse att utnyttja data men ofta är det svårt att komma igång. I Agile Data™-tjänsten är tjänstehelheten som stöder försök med dataverksamhet färdigt uttänkt och kan tas i bruk snabbt. Vår moderna, molnbaserade datalagringslösning gör det lättare att smidigt svara på verksamhetens behov. Samtidigt är vårt mål att göra arbetet för alla dataproffs intressantare genom att automatisera rutinmässiga uppgifter”, säger Jalonen vidare.

Finsk datakompetens ut i världen

Solitas Agile Data™-helhet utgörs av programmet Agile Data Engine och leveransmodellen Agile Data Delivery. Solita hjälper företag även att planera dataverksamhet och datatjänster samt erbjuder utöver erfarna experter på datalagring, data science, AI och molntjänster specialister på tjänsteutformning. Med tjänstehelheten siktar Solita förutom på den finska marknaden också på den internationella marknaden.

”Mängden data avgör inte. Företag får en konkurrensfördel genom hur snabbt och medvetet företaget kan analysera tillgängligt data och ändra sin verksamhet utifrån resultat. Antalet system som producerar betydelsefull information ökar ständigt och är av allt fler slag. Därför ska hanteringen och utnyttjandet av data utvecklas övergripande i hela företaget, inte i silon”, säger Jalonen.

Företagsvärlden har på den senaste tiden talat entusiastiskt om att utnyttja artificiell intelligens och maskininlärning. En skalbar tjänstearkitektur, effektiva tekniska lösningar och kulturförändring spelar en nyckelroll även vid utnyttjande av tillämpningar med artificiell intelligens.

”AI-lösningar har ofta tagits fram mycket punktformigt i företag och de bygger inte på någon långsiktig arkitektur. Vi vill hjälpa våra kunder att förena snabbhet och teknisk hållbarhet”, säger Jalonen.

Läs mer om Agile Data

Ytterligare uppgifter:
Pasi Jalonen, Agile Data-tjänstehelhet, Solita
pasi.jalonen[a]solita.fi, tfn 040 584 4076

Pekka Ahola, Vice President, Analytics & Cloud, Solita
pasi.jalonen[a]solita.fi, tfn 050 3644 226

Författare

Solita