20 april 2021Nyhet

Solita blir Full Service Partner till RStudio

Många analys- och Data Science-team har svårt att leva upp till förväntningarna som ställs på dem. Allt för ofta hamnar de i en förvaltningsfälla där de istället för att utveckla nya dataprodukter spender större delen av sin tid på att underhålla gamla lösningar.

RStudio är känt för sin kostnadsfria utvecklingsmiljö, men utöver den erbjuder de också en komplett plattform för Data Science. Målet med RStudios produkter är att göra livet enklare för analytiker och Data Scientists så att de kan fokusera på att skapa och utveckla istället för att förvalta.

Solita är nu en Full Service Partner till RStudio och kan stötta organisationer med installation, konfigurering och administrering av deras produkter. På Solita har vi dessutom många års erfarenhet av att kompetensutveckla våra kunder inom programmering med open source-språk som R och Python.

Vårt partnerskap med RStudio gör vårt erbjudande inom Analytics och Data Science ännu starkare, säger Per Grosskopf, försäljningschef inom Data på Solita.

Plattformen ”RStudio Team” består av tre produkter:

  • RStudio Server Pro – en utvecklingsmiljö som uppmuntrar samarbete och gör det enkelt och säkert att ge analytiker tillgång till en organisations olika datakällor. RStudio Server Pro kan köras hos valfri molnleverantör eller på fysiska servrar. Du kan också integrera den med andra analysverktyg som Tableau och Databricks.
  • RStudio Connect – en publicerings- och produktionsplattform för dina dataprodukter. Använd RStudio Connect för att bygga API:er, schemalägga skript, bygga skräddarsydda webbapplikationer och mycket mer.
  • RStudio Package Manager – att arbeta med open source innebär att du ger analytiker och Data Scientists tillgång till det rika ekosystem av paket som finns på internet. Men många organisationer behöver ha kontroll över vilka paket som används. RStudio Package Manager gör det enkelt för IT-avdelningar att administrera paket för R och Python.

Är du nyfiken på RStudio, läs mer här

Vill du höra mer eller har frågor, ta gärna kontakt med Per Grosskopf på [email protected] för mer information.

 

Författare

Solita