10 september 2018Nyhet

Solita först med AWS-certifiering inom maskininlärning

Solita har som ett av Nordens första företag mottagit certifieringen ”Machine Learning Competency” av Amazon Web Services (AWS). Certifieringen ges till företag som ligger i framkant inom maskininlärning.

Amazon Web Services (AWS) är en av världens största leverantörer av AI- och maskininlärningsplattformar, samt av molntjänster. Nu har AWS certifierat det nordiska konsultföretaget Solita, som sedan flera år erbjuder AWS-lösningar till sina kunder inom både privat och offentlig sektor, för företagets lösningar och expertis inom maskininlärning. Solita är därmed det första företaget i Finland och ett av de första i Norden som mottagit certifieringen som kallas ”Machine Learning Competency”. Sedan tidigare är Solita Advanced Consulting Partner inom AWS Partner Network (APN) och företaget har mottagit ett flertal AWS-certifieringar: AWS Managed Service Provider, Channel Reseller Partner, Authorized Public Sector Partner och AWS Big Data Competency.

”Vi är väldigt glada över att motta den här certifieringen. Att vi ständigt utvecklar våra kompetenser är ett kännetecken för Solitas företagskultur. Vi har som mål att vara Nordens ledande företag inom AI och maskininlärning, som båda blir allt viktigare inom en rad branscher. Redan i dag kan maskininlärning användas för förbättrad behandling av vissa sjukdomar, starkare kundupplevelser och ökad leveranssäkerhet inom tillverkningsindustrin. Tillsammans kommer AI och maskininlärning att förändra världen på samma sätt som industrialiseringen och automatisering gjort tidigare”, säger Jani Turunen, chef för AI på Solita.

”Vi vill bidra till nordiska företags konkurrenskraft i en tid då AI breder ut sig på de internationella marknaderna. I Norden i dag investeras miljardbelopp i AI både i den privata och offentliga sektorn. Men för att lyckas åstadkomma förnyelse krävs rätt expertis. AWS erbjuder fantastiska lösningar och verktyg som låter oss på Solita vara med och driva på utvecklingen”, säger Pekka Ahola, chef för data och molnlösningar på Solita.

Solita har under flera år investerat kraftigt i AWS och i dag jobbar ett tiotal certifierade AWS-experter inom företaget. Under hösten fortsätter Solita att rekrytera AI- och maskininlärningsexperter i Sverige, Finland och Estland.

Läs mer om AWS-lösningar

För mer information, vänligen kontakta:
Petronella Posti, chef, Solita Skandinavien
[email protected], tfn +46 766 433 600

Jani Turunen, chef AI, Solita
[email protected], tfn +358 50 338 6420

Om Solita
Solita är ett nordiskt konsultföretag som hjälper företag att skapa värde utifrån data. Solita erbjuder konsulttjänster kopplade till datastrategi och servicedesign, byggandet av nya dataplattformar, artificiell intelligens, analysverktyg och molntjänster. Solita grundades 1996 och har i dag 700 anställda i Sverige, Finland och Estland.

Författare

Solita