25 september 2018Nyhet

Solita expanderar till Tyskland och öppnar kontor i München

Det nordiska konsultföretaget Solita, som hjälper företag att skapa värde utifrån data, fortsätter sin internationella expansion. Under hösten öppnar Solita kontor i München.

För att påskynda Solitas tillväxt både i Norden och internationellt förvärvade Apax Digital Fund, en teknikinriktad tillväxtfond som sköts av riskkapitalbolaget Apax Partners, en majoritet av Solita i juni 2018.

– Att etablera Solita i Tyskland är nästa steg i vår expansionsstrategi. Även om Norden fortsatt är vårt primärområde ser vi mycket fram emot att finnas i Tyskland, där vi ser stor potential för vårt tjänsteerbjudande, inte minst i Bayern-regionen, säger Jari Niska, vd på Solita.

– Vi är väldigt glada över att stödja Solitas expansion till Tyskland. Som ett av de första företagen i Norden har Solita nyligen erkänts för sina kunskaper inom maskininlärning av Amazon Web Services. Vi är övertygade om att den expertisen kommer att tas emot väl på den tyska marknaden, säger Mark Beith och Marcelo Gigliani på Apax Digital.

– Vi söker för närvarande efter en chef till kontoret i München och utgår från att verksamheten kommer att vara igång under början av 2019. Men vårt första projektteam i Tyskland kommer att påbörja sitt arbete redan i november i år. Vårt mål är att bygga en stark verksamhet i Tyskland, där vi tror att det finns en stor efterfrågan på de tjänster vi erbjuder, säger Ossi Lindroos, vice vd International Business på Solita.

Solita växer och expanderar internationellt

Solita påbörjade sin internationella expansion genom att öppna kontor i Stockholm och Tallinn under 2017. Till några av Solitas internationella kunder kan räknas Amer Sports, Scania, Assa Abloy, Fortum, Finnair, Atria, Ensto och Metso. I augusti i år öppnade Solita även kontor i Lahtis och Åbo i Finland.

På Solita jobbar i dag drygt 700 strategiska konsulter, tjänstedesigners och specialister inom digitala tjänster, AI, analysverktyg och molntjänster i Sverige, Finland och Estland.

För mer information, vänligen kontakta:
Jari Niska, vd, Solita, [email protected], tel +358 40 524 6400
Ossi Lindroos, vice vd International Business, Solita, [email protected], tel +358 40 750 7637

Om Solita
Solita är ett nordiskt konsultföretag som hjälper företag att skapa värde utifrån data. Solita erbjuder konsulttjänster kopplade till datastrategi och tjänstedesign, byggandet av nya dataplattformar, artificiell intelligens, analysverktyg och molntjänster. Solita grundades 1996 och har i dag 700 anställda i Sverige, Finland och Estland.

Författare

Solita