22 november 2017Nyhet

Solita etablerar sig i Tallinn

Solita, experter på digital affärsverksamhet, fortsätter sin expansion internationellt genom att öppna ett kontor i Tallinn. Enheten i Tallinn fungerar i första skedet som ett kompetenscenter som betjänar kunder i Finland och Skandinavien. Till Tallinn rekryterar Solita nu speciellt dataspecialister och programutvecklare.

Vd för Solitas verksamhet som öppnar Tallinns centrum i november blir Märt Ridala. Solitas nya och trivsamma Tallinnkontor ligger i Tallinns centrum nära Gamla stan och Viru Center.

”Vår tillväxt har fortsatt på ett bra sätt även i år och det är utmärkt att få in toppspecialister till vårt team nu också i Estland och Sverige. Vi internationaliseras genom organisk tillväxt på våra kunders villkor och med bevarande av en human individorienterad företagskultur”, berättar Jari Niska, vd på Solita.

”I Tallinn finns kompetens på toppnivå och ett aktivt, internationellt IT-kluster. Det känns fint att kunna fortsätta Solitas expansion också mot Estland. Solitas smidiga och lyhörda företagskultur och tillväxten har fått ett positivt mottagande också söder om Finska viken”, berättar Märt Ridala som framöver kommer att leda Solitas verksamhet i Tallinn.

Ridala började i oktober. Han har haft flera ledande befattningar i IT-branschen, som ledare för Telias Lean Startup-produktutvecklingsteam i Finland, Sverige och Estland samt som startup-företagare.

Till Tallinn söker Solita för närvarande erfarna specialister med intresse för data, molntjänster, programutveckling och datasäkerhet. I januari 2018 startar företaget också ett utbildningsprogram inom artificiell intelligens riktad till programutvecklare. Till utbildningen kan man också söka och delta från Tallinn och Stockholm. Utbildningen är riktad till erfarna programutvecklare eller -arkitekter som parallellt med sitt arbete vill lära sig teknik och verktyg inom maskininlärning och artificiell intelligens (Machine Learning & AI) som är nödvändiga i framtiden.

Internationaliseringen fortsätter

Solita öppnade sitt första internationella kontor i Stockholm i Sverige i januari. Bland Solitas internationella kunder märks bl.a Assa Abloy, Atria, Ensto, Fazer, Finnair, Fortum och Metso.

Solita har fler än 650 specialister inom digital affärsverksamhet, från servicedesigner och lean startup-specialister till programutvecklare, business intelligence- och data science-specialister samt experter på moln- och integrationslösningar.

Ytterligare information:
Jari Niska, CEO, Solita Oy, jari.niska[a]solita.fi, tfn +358 40 524 6400
Märt Ridala, Director Estonia, mart.ridala[a]solita.fi, tfn +372 513 4833

Författare

Solita