5 april 2018Nyhet

Solita blir ”AWS Managed Service Provider” inom molninfrastruktur

Teknik- och dataföretaget Solita har, som ett av få företag i Norden, godkänts som Amazon Managed Service Provider-partner. Sedan tidigare har Solita även enBig Data Competency-status som långsiktig konsultpartner till AWS. Solita är officiell återförsäljare av AWS-tjänster för både privat och offentlig sektor.

Solita har klassats som ”AWS Managed Services Provider” (MSP) efter att ett oberoende revisionsföretag gjort en utförlig granskning av företagets molnkompetens. AWS:s MSP-partners är samtliga kunniga inom molninfrastruktur och applikationsmigrering, med tjänsteerbjudanden som innefattarövervakning, automatisering och hantering av kundmiljöer. Solita erbjuder en unik kombination av molntjänster och molnanpassad programvaruutveckling.

Från molnstyrning till löpande tjänster

Med avancerad molnkompetens hjälper Solita sina kunder med alla delar av övergången till molnet – från strategi och molnstyrning till utveckling av molnbaserad programvara och drift.

Solita har lång erfarenhet av AWS-lösningar och företaget är officiell återförsäljare av AWS-tjänster för både offentlig och privat sektor. I AWS:s partnernätverk (APN) är Solita “Advanced Consulting Partner”, “Channel Reseller Partner” och “Authorized Public Sector Partner”. Därutöver har Solita statusen ”Big Data Competency”.

AWS:s tjänster används av över en miljon kunder runt om i världen. Enligt Eurostat är finska och svenska företag ledande i EU när det kommer till användning av molntjänster. Några av Solitas kunder är Assa Abloy och DNA.

– I en tid av stora datamängder, GDPR och cyberhot är det viktigare än någonsin att få säkra och effektiva metoder på plats för att bygga och underhålla molnbaserade tjänster. Solita hjälper sina kunder att omvandla arbetsmetoder och tjänster på ett säkert sätt, så att de blir mer transparenta, flexibla och effektiva. Vi är stolta över att ha tilldelats den nyautmärkelsen, som är ett erkännande av vår molnkompetens för AWS. Det här visar att framåtanda och långsiktigt arbete ger exceptionella resultat i verksamheten, säger Karri Lehtinen, chef för Solitas molnverksamhet.

Läs mer om AWS-lösningar

Mer information
Petronella Posti Hultqvist, Director, Scandinavia, Solita
tel +46766433600, [email protected]

Solita är ett företag som levererar datadriven digital omvandling Med hjälp av ett brett spektrum av tjänster, från strategisk rådgivning till tjänstdesign, digital utveckling, data, AI och analys samt administrerade molntjänster. 2017 uppgick företagets omsättning (pro forma) till 76 miljoner euro. Solita grundades 1996 och personalstyrkan består av 650 digitaliseringsspecialister placerade i Helsingfors, Tammerfors, Uleåborg, Singapore, Stockholm och Tallinn.

Författare

Solita