4 maj 2018Nyhet

Semarchy och Solita inleder samarbete i Norden

Ska förse företag med innovativ mjukvara och tjänster

Stockholm – 3 maj 2018Semarchy och Solita tillkännager i dag ett nytt samarbete. Semarchy är ett mjukvaruföretag, medan Solita är ett av Nordens ledande företag inom konsulttjänster kopplade till digital transformation. Samarbetet syftar till att förse företag med moderna lösningar för data governance samt för Master Data Management (MDM) och Application Data Management (ADM).

Tillsammans ger Semarchys lösning xDM och Solitas lösning Agile Data företag utvecklingsverktyg och en plattform som låter dem påskynda dataexperiment och automatisera management-lösningar, oavsett om dessa finns “on-premise” eller i molnet.

– Behovet av data management växer i de nordiska länderna i samband med att digitaliseringen, framväxten av AI och nya databaserade sätt att driva affärer ställer högre krav på datakvaliteten. Mer flexibla och agila sätt behövs för att garantera att affärsvärdet snabbt blir tydligt. Efter tester och diskussioner med ett flertal MDM-leverantörer kände vi att Semarchys xDM-lösning ger en länge efterfrågad smidighet, skalbarhet och användarupplevelse, säger Pekka Ahola, Senior Vice President of cloud and analytics på Solita.

Semarchys xDM-lösning kombinerar funktioner för Enterprise Information Management som vanligtvis förknippas med Master Data Management, Data Governance, Quality, Enrichment och Workflows — i en och samma plattform. Semarchy kommer att få stöd av Solitas mer än 650 experter inom allt från servicedesign, mjukvaruutveckling, business intelligence och data science för att leverera sin mjukvarulösning, både “on-premise” och i molnet, i Norden.

– Att ge företagsanvändare bättre verktyg med hjälp av data är en global utmaning. Våra synergier med Solita var tydliga från allra första början. Vår xDM-lösning passar Solitas vision om att skapa kultur, tjänster och tekniklösningar för att bygga bättre förutsättningar för företag och samhället i stort, säger Richard Branch, vd för Semarchy.

Semarchy och Solita har redan påbörjat gemensamma projekt, bland annat för ett av de största företagen i Finland.

Mer information om partnerskapet finns på www.semarchy.com/solita.

Om Solita Solita är ett konsultföretag som specialiserar sig på att hjälpa företag och organisationer i sin digitala transformation. Företaget erbjuder konsulttjänster kopplade till servicedesign, datahantering, artificiell intelligens, analysverktyg och molntjänster.

Solita grundades 1996 och har i dag 650 anställda i Stockholm, Helsingfors, Tampere, Oulu, Tallinn och Singapore.

Om Semarchy

Semarchy (www.semarchy.com) är ett Intelligent Data Hub-företag vars xDM-plattform hjälper företag att möta utmaningar så som exempelvis EU:s nya dataskyddsförordning (GDPR). xDM används för Master Data Management (MDM), Application Data Management (ADM) och Collaborative Data Governance av några av USA:s och Europas mest välkända företag. Plattformens smarta algoritmer och design säkerställer bättre hantering, kvalitet, arbetsflöden och utnyttjande av data. xDM implementeras med agila metoder för att nästan omedelbart kunna generera värde för verksamheten och för att kunna skalas upp för att möta företags skiftande behov.

För mer information, vänligen kontakta:

For Semarchy: North 6th Agency
USA: +1.212.334.9753, [email protected]

For Solita: Pekka Ahola, Senior Vice President, Data and Cloud
Finland: +358 050 3644 226, [email protected]

Författare

Solita