R för Data Science

En praktisk utbildning i dataanalys och machine learning

Data och dataanalys är idag avgörande för företag och organisationer som vill lyckas. Fler och fler företag och organisationer har börjat använda det statistiska programmeringsspråket R för att göra dataanalys. Sveriges ledande mjukvaruföretag för dataanalys SAS har exempelvis öppnat upp sina verktyg för R. I skrivande stund finns det över 15 000 olika paket för att göra dataanalys i R. Men vilka ska man välja?

Den här utbildningen introducerar ditt analysteam till de senaste, mest populära och effektiva paketen för att göra dataanalys i R. Deltagarna får på en relativt kort tid en bred verktygslåda i att lösa olika sorters analysproblem, allt från databearbetning till visualisering och Machine Learning. Utbildningen hålls av en eller två av Solitas erfarna Data-Science konsulter.

Vem riktar sig utbildningen till?
Utbildningen är en introduktion till R som riktar sig till analytiker eller Data Scientists på organisationer och företag som är nyfikna på Open Source-verktyg för att göra dataanalys.

Vi förutsätter inga förkunskaper i programmering. Utbildningen kan kombineras med vår utbildning Spark och R – Dataanalys och Machine Learning i stor skala.

Så går utbildningen till

Utbildning består av tre moduler varav två halvdagar och en heldag. Efter utbildningen Ingår även två träffar med instruktör där deltagarna har möjlighet att ställa frågor och diskutera hur man implementera det man lärt sig. Dessa träffar är omtyckta och har visst sig vara ett effektivt sätt att framtidssäkra kundskaperna deltagarna lär sig.

 • 1. Introduktion till R och Datavisualiseringar

  Halvdag

 • 2. Databearbetning i R

  Halvdag

 • 3. Machine Learning i R

  Heldag

 • 4. Uppföljande träffar med instruktör

  Två tillfällen

Coop
"Vi är otroligt nöjda med den R-utbildning Solita har genomfört här på Coop. Den kändes väl utformad efter våra behov och passade alla R-användare, såväl erfarna som nybörjare."
Coop
Tele2
"Det bästa med utbildningen var att den var praktisk och lösningsorienterad. Många delar lyfte vi in i våra prediktiva modeller samma dag som utbildningen tog slut."
Tele2

Vill du veta mer?
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig!