18 september 2019Nyhet

OutSystems och Solita inleder low-code samarbete i Sverige

Global marknadsledare inom applikationsutveckling med low-code, OutSystems, och Solita, ett nordiskt konsultföretag, inleder samarbete på den Sverige och Finska marknaden. Genom att arbeta tillsammans med low-code underlättar man för innovationer samt påskyndar den digitala transformationen hos svenska företag med hjälp av snabb och kostnadseffektiv applikationsutveckling.

OutSystems skapar plattformar för applikationsutveckling och är marknadsledande inom branschen. Low-code plattformen innehåller färdiga komponenter och verktyg som gör det möjligt för användarna att utveckla applikationer snabbt, säkert och enkelt med visuella verktyg. Forskningsföretaget Gartner utsåg OutSystems till marknadsledande inom low-code i sin magiska kvadrant för augusti 2019 för Enterprise Low-Code Application Platform study. År 2024 förutspår Gartner att mer än 65 procent av applikationerna kommer att byggas på verktyg och plattformar med low-code.

– OutSystems och low-code tas emot bra i Sverige och vi ser en växande efterfrågan med ökat intresse från kunder och partners. Vi letar efter partners i vårt ekosystem som kan bygga och implementera systems som skapar värde för våra kunder. Solita har denna förmåga, vilket framgår av företagets starka tillväxt och det stora antalet nöjda kunder i Norden, säger Jörgen Simon, chef för OutSystems Partnerverksamhet in Norden.

Solitas mål är att bli Nordens ledande teknik-, strategi- och designföretag. De vill hjälpa sina kunder att bygga nya datadrivna affärer, automatisera sin verksamhet och förutsäga konsumentbehov baserade på data. I maj förvärvade Solita Sparks, ett välkänt svenskt it-konsultföretag vars kärnverksamhet är att öka kundens framgång och konkurrenskraft genom data och analys.

– Modern low-code applikationsutveckling är fortfarande relativt nytt på marknaden, men dess roll i företagens digitala transformation är central. Därför kommer det att vara en viktig del av verktygslådan för applikationsutvecklare i framtiden. Med low-code kan vi kombinera data och ny affärsplanering på ett mer kostnadseffektivt och snabbare sätt. Som ett marknadsledande low-codeföretag är OutSystems en viktig partner för oss när det gäller att utveckla vår verksamhet i Sverige, säger Timo Honko från Solita, Senior Vice President för utveckling.

OutSystems low-code plattform stöder ett brett utbud av företagsapplikationer. Det används för att modernisera affärskritiska system som Legacy ERP och CRM-system, för att utveckla mobil- och webbapplikationer och för att förbättra kundupplevelsen, såsom online banking och olika självbetjänings applikationer.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Timo Honko, Senior Vice President, Development Solita
Mob. +358 40 5454 878 [email protected]

Jörgen Simon, Regional Director Channel and Alliances Nordics and BeLux OutSystems
Mob. 0031 6 47 323404 [email protected]

Om Solita
Solita är ett nordiskt konsultföretag som hjälper företag att skapa värde utifrån data. Solita erbjuder konsulttjänster kopplade till datastrategi och tjänstedesign, byggandet av nya dataplattformar, artificiell intelligens, analysverktyg och molntjänster. Solita grundades 1996 och har i dag över 800 anställda i Sverige, Finland, Estland och Tyskland. www.solita.se

OutSystems
Kunder över hela världen litar på OutSystems, den marknadsledande leverantören av low-code plattformar för effektiv och smidig applikationsutveckling. Med OutSystems plattformen bygger organisation upp applikationer av högsta klass och att kunna förändra sin verksamhet snabbare. OutSystems är den enda lösningen som kombinerar kraften i low-code utveckling med avancerade mobila funktioner, vilket möjliggör visuell utveckling av hela applikationer som enkelt kan integreras med befintliga system. Besök oss på www.outsystems.com, eller följ oss på Twitter eller via LinkedIn.

Författare

Solita