14 december 2020Nyhet

Ossi Lindroos blir ny vd på Solita

Ossi Lindroos

Jari Niska fortsätter som styrelseledamot

Ossi Lindroos har utsetts till ny vd för teknik-, data- och designföretaget Solita från och med den 1 januari 2021. Den nuvarande vd:n Jari Niska, som lett Solitas fantastiska tillväxthistoria under tolv år, fortsätter i företaget som styrelseledamot och som en av huvudägarna.

– Jari har förvandlat Solita till ett av nästa generations främsta tekniska tjänsteföretag i norra Europa, med en marknadsledande affär inom data- och moln-områdena. Han har varit en bra partner och vi ser fram emot att fortsätta dra nytta av hans insikter på styrelsenivå. Vi är också glada att välkomna Ossi som ny vd, säger Mark Beith, partner på Apax Digital. Apax Digital Fund blev majoritetsägare i Solita 2018.

Ossi Lindroos har haft flera nyckelroller i Solita de senaste tio åren. Han ingår i Solita Groups ledningsgrupp och ansvarar i dagsläget för företagets största affärsenhet Solita Finland. Ossi Lindros har lång ledarskapserfarenhet inom digital affärsverksamhet. Lindroos har tidigare haft ansvar för företagets internationalisering liksom försäljning, marknadsföring och konsultation.

– Jari har utfört ett otroligt arbete som vd för Solita, och det är en stor ära att ta vid efter honom. Solita har bara börjat sin historia, och det är fantastiskt att få leda företaget i nästa tillväxtfas. Grunden i vår framgång är vår tekniska spetskompetens och vår visionära designkompetens i kombination med en human ledarskapsstil. Jag antar utmaningen med ödmjukhet, men med stor entusiasm, säger Solitas blivande vd Ossi Lindroos.

Jari Niska började på Solita 2004 och har varit vd sedan 2008, i över tolv år. Solitas utveckling under hans ledning är en stor finländsk framgångshistoria: företaget har ökat sin omsättning från 10 miljoner till över 130 miljoner euro och vuxit från ett finländskt mjukvaruföretag med 100 anställda till ett expertföretag med över 1000 anställda i sex länder.

– Det har varit en fantastisk resa, och tillsammans har vi förverkligat många saker som en gång var en avlägsen dröm. Det känns bra att överlämna tyglarna till Ossi som inte bara känner till Solitas verksamhet utan också älskar företaget, personalen och att lösa kundernas utmaningar. Solitas resa fortsätter, och jag kommer att fortsätta att vara med och bygga upp företaget i min nya roll och som ägare”, säger Solitas vd Jari Niska.

Solita har kontinuerligt utvecklat sitt tjänsteutbud och erbjuder för närvarande tjänster för företags digitaliseringsbehov inom bland annat programvaruutveckling, moln- och integrationstjänster, dataanalys, servicedesign och konsultation. Solita är för närvarande verksamt i Finland, Sverige, Estland, Danmark, Belgien och Tyskland. Bland kunderna finns Finnair, Fortum, Finlands riksdag, Ponsse och UPM.

Solita har fortsatt sin lönsamma tillväxt även under coronaviruspandemin. Företaget har under 2020 redan rekryterat över 200 personer.

Läs mer om Solitas kunder och om lediga tjänster på Solita.

Ytterligare information:

Om Solita
Solita är ett snabbväxande digitalt transformationsföretag som drivs av teknik, data och mänsklig insikt. Våra tjänster sträcker sig från strategisk rådgivning till tjänstedesign, digital utveckling, data, AI & analys och managerade molntjänster. Solita grundades 1996 och sysselsätter nu över 1000 digitala affärsspecialister i Finland, Sverige, Estland, Tyskland, Danmark och Belgien för att hjälpa företag och samhällen att förnya sig med effekter som varar.

Om Apax Digital
Apax Digital Fund specialiserar sig på tillväxtkapital och buyout-investeringar i företag med hög tillväxt i områdena programvara, konsumentinternet och teknologibaserade tjänsteföretag över hela världen. Apax Digital-team utnyttjar Apax Partners djupa tekniska investeringsexpertis, globala plattform och specialiserade operatörsexperter för att göra det möjligt för teknikföretag och deras ledningsgrupper att påskynda uppnåendet av sin fulla potential. Mer information.

Under sin mer än 40-åriga historia har Apax Partners samlat in och rådgivit medel med sammanlagda åtaganden på cirka 50 miljarder dollar. Dessa fonder ger långsiktig aktiefinansiering för att bygga och stärka företag i världsklass. För mer information se www.apax.com.

Författare

Solita