1 oktober 2020Nyhet

Ferrologic blir Solita

Ferrologic is now Solita

Det ledande konsultföretaget inom digital transformation, Solita, fortsätter stärka verksamheten och varumärket genom att Ferrologic, som förvärvades av Solita 2019, byter namn till Solita i Sverige, Danmark och Belgien den 1 oktober.

Namnbytet speglar företagens gemensamma mål att bli ledande inom datadriven digital transformation i Nordeuropa. Solita förvärvade aktierna i Ferrologic Group, ett konsultföretag inom digitala tjänster med verksamhet i Sverige, Danmark och Belgien, i november 2019. Solita har 1 000 anställda digitala specialister i sex länder.

– Övergången till ett varumärke och en enad organisation hjälper våra kunder och potentiella anställda att förstå vilka vi är, vad vi gör och vem de kan vända sig till när det gäller utmaningar inom data, moln, integration och utveckling. Vi är glada att kunna hjälpa våra kunder med vårt gemensamma team av data- och digitala-experter, säger Pekka Ahola, Executive Vice President på Solita Sverige. Bland Solitas kunder finns Assa Abloy, Fortum, Readly, Scania och UPM.

Solita hjälper företag att bli mer datadrivna från idé till lösning med tjänster inom data science, analys, AI/ML, information management liksom integration/API management och process excellence.

– Att förena våra team under namnet Solita är ett inspirerande steg mot vår gemensamma framtid med över 100 passionerade data-, moln-, utvecklar- och teknikexperter. Tillsammans kan vi hjälpa svenska företag att ta nästa steg i den datadrivna framtiden, säger Ferrologics VD och grundare Johan Thyblad.

Ferrologic grundades 2001 av Johan Thyblad, Carl Tivelius och Anders Tholén. Grundarna och alla medarbetare på Ferrologic fortsätter arbeta i det sammanslagna företaget.
Solita fortsätter att rekrytera experter inom data, tjänstedesign, mjukvaruutveckling, molnteknologi och integration. För mer information, och aktuella rekryteringsannonser i Sverige, se www.solita.se och www.solita.fi/en/.

Solita grundades 1996 och har en gedigen historia av kontinuerlig, lönsam tillväxt med en omsättning på 108,4 MEUR 2019. Solita ägs av Apax Digital Fund tillsammans med nästan 400 av de anställda.

För mer information kontakta:

Om Solita
Solita är ett nordiskt konsultföretag som hjälper företag att skapa värde utifrån data. Solita erbjuder konsulttjänster kopplade till datastrategi och tjänstedesign, byggandet av nya dataplattformar, artificiell intelligens, analysverktyg och molntjänster. Solita grundades 1996 och har nästan 1000 anställda i Sverige, Finland, Danmark, Estland, Tyskland och Belgien. www.solita.se

Författare

Solita