23 oktober 2020Blogg

People Story: Mats Hedberg

Säg hej till vår konsult Mats!

Mats har varit konsult sedan februari 2000 och har bland annat jobbat 6 år i Asien. Han har även jobbat som tekniklärare på ett ERP företag och utbildat kunder på heltid under flera år. Sedan 10 år tillbaka håller han på med BI och sedan tre år tillbaka jobbar han på Solita som en ”digital ninja”. Mats område är främst datavisualisering/BI men även budget/prognos. Läs mer om Mats tankar kring…

…jobbet hos kunden

”Det senaste halvåret har jag både hjälpt en större bankkund med Tableau, och implementerat vår första Planacy installation, ett budget och prognosverktyg, hos en befintlig Solita kund. Planacy, kompletterar Tableau väldigt bra. Jobbet är roligt, jag får både syssla med utveckling och vara i framkant inom Planacy och hålla kurser och stötta personer inom Tableau!

Tableaus världsledande self-service gör att jag kan stötta och hjälpa vår kunds över 100 olika Tableau projekt. Hos dem fungerar jag som en  subject-matter-expert och hjälper de som kör fast. Det är en roll som passar mig väldigt bra, med ett förflutet som lärare så gillar jag att utveckla andras kompetens och dela med mig av min kunskap. I och med Covid-19 så sitter jag mycket i telefon- och skypemöten, delar skärm med kunden och löser deras problem!”

… vidareutveckling och kontinuerligt lärande

”Något jag uppskattat med Solita är att det är stort fokus på vidareutveckling. Förra hösten gick jag en kurs inom Artificiell intelligens och neurala nätverk. Studierna gav mig en nytändning jobbmässigt och blev ett sorts kvitto på att man fortfarande kan lära sig något nytt. Kunskapen har också kommit till nytta då BI och AI som ämnen hela tiden kommer närmare varandra.”

….kulturen på Solita

”Jag uppskattar att Solita består av en salig blandning av människor. Det berikar företaget att det finns folk från olika kulturer och olika bakgrunder. Jag tycker vi har bra gemenskap och jag gillar att man hjälper varandra. Som konsult behöver man vara nyfiken, ödmjuk och anpassningsbar. Jag tror det att vi är många med det ett sådant mindset och troligtvis är det därför som vi som företag har hanterat Covid-19 bra.”