12 maj 2022Blogg

Nya medarbetare i Design & Strategy – teamet!

Här berättar våra konsulter i Design & Strategy-teamet, Jessica och Josefin, om sina upplevelser på Solita!

Jessica Lind, Business Process Consultant

1. Berätta lite om vem du är, vad du gör och hur du landade på Solita

Hej! Jag heter Jessica och arbetar som Business Process Consultant på Solita i Stockholm. Det betyder att jag hjälper kunder att analysera, utveckla och förbättra deras affärsprocesser. Jag hittade Solitas annons för en Business Process Consultant och såg det som en fantastisk möjlighet att utvecklas inom processutveckling. Solita gav också intryck av att vara ett spännande företag med bra värden och jag gillade hur man beskrev att företaget drivs av data och mänsklig expertis tillsammans. Innan jag sökte passade jag även på att prata med en tidigare klasskompis från KTH som redan jobbade här – han bekräftade de intryck jag fått!

2. Vad är dina första intryck som new joiner på Solita

Jag är så glad över att vara här! Alla kollegor är välkomnande och allt man behöver göra är att fråga så får man hjälp. Onboardingen är också genomarbetad och rolig – det märks att man tycker den är viktig!

3. Vad är det bästa med Design-teamet?

Kollegorna, så klart! Supertrevliga och superkompetenta. Redan under min första veckan fick jag möjlighet att träffa nästan alla på plats i Stockholm då vi hade både månadsmöte och gruppmiddag, så det var en riktigt bra start!

Josefine Nilsson, Business Designer

1. Berätta lite om vem du är, vad du gör och hur du landade på Solita

Hej! Jag heter Josefine och arbetar som Business Designer & Service Designer på Solita. Det innebär att jag använder mig av designmetodik som sätter användaren i centrum för problemlösning och affärsutveckling. Jag lockades till Solita för att det är ett nytänkande företag och för att människorna som jobbar här är fantastiska. Jag uppskattade att Solita har ett holistiskt och strategiskt sätt att se på design och att människorna som jag träffade under rekryteringsprocessen var så lättsamma och oerhört kompetenta. Dessutom så har jag fått möjlighet att bo kvar i Malmö, arbeta på distans och besöka Solitas kontor på andra orter vid behov. Den flexibiliteten och friheten som man är villig att ge sina medarbetare tycker jag är väldigt värdefull.

2. Vad är dina första intryck som new joiner på Solita?

Några av mina första intryck är att det finns massvis av kompetens och att alla är villiga att dela med sig. Jag upplever också att man värdesätter kultur och värderingar högt.

3. Vad är det bästa med Design-teamet?

Att vi jobbar tillsammans som ett team och att jag har så många kollegor att lära mig av. Det är också ganska häftigt att Solita har ett av Nordens största design communities!