stockholm

Data Engineer inom cloud

Vill du bli en av våra över 200 dataexperter i Norden, och hjälpa våra kunder i alla branscher genom att använda de allra bästa tekniska lösningarna? Vi letar nu efter data engineers till vårt team i Solita Sverige; personer som gillar att gräva ned sig i data, analys och machine learning, och som kan förklara dessa för våra kunder!

Solita är ett snabbväxande nordiskt företag som jobbar med digital transformation, styrd av data och mänsklig expertis. Vi har kontor i Sverige, Belgien, Danmark, Finland, Tyskland och Estland. Vi jobbar både med mindre företag och med stora nordiska kunder, så som, Scania, Fortum och Finnair.

Våra dataexperter finns för tillfället i 6 olika länder, och vi jobbar med datalösningar inom nästan alla teknologier, både med och utan cloud. Ett vanligt projekt varierar i längd från en månad till några år, och situationen kan justeras baserat på dina önskemål. Våra experter jobbar i sk. celler, där man i team fokuserar på en specifik kund och teknologier så som MS eller AWS.

Våra data engineers bygger tekniska lösningar som består av datamodeller, dataintegration och data pipelines baserat på cloud. En stor del av tiden jobbar man hands-on med konfigurering, integration, installation och scripting av data, men också med designarkitektur och möten där man förklarar lösningarna för våra kunder. Du har möjligheten att sitta vid samma bord med de högsta cheferna hos våra kunder.

Känner du igen dig i följande?

 • Du har erfarenhet och intresse för cloud-teknologi (framför allt AWS, Azure och Google Cloud)
 • Du har erfarenhet från något av följande; data modeling, data warehousing, databaser (SQL/NoSQL) och ETL/ELT. Erfarenhet från att automatisera data warehousing är ett bonus!
 • Du har kunskap att bygga datapipelines med hjälp av Python, R eller java
 • Du är bekant med mjukvaru-utveckling så som version control och CI/CD
 • Du kan implementera datalösningar som fungerar både för dataexperter och beslutsfattare på företag
 • Du lär dig gärna nya teknologier och metoder

Det viktigaste för oss är ändå att du delar våra värderingar, du gör ditt arbete väl men med glimten i ögat, du är omtänksam mot andra och delar gärna din kunskap och vågar stå för det du tror på. Våra anställda har själva värt våra kärnvärderingar kärnvärderingar.

I våra bloggar kan du läsa mera om vad dina framtida kollegor har att säga om AI, data och analys.

Detta får du hos Solita.

Vår företagskultur är väldigt viktig för oss, och vi värdesätter låg hierarki, självständighet och ansvar, värdeskapande arbete, och coola kollegor. Läs mer om Solita som företag!

Som anställd hos oss kan du vänta dig;

 • Projekt som skapar riktiga avtryck, både hos kunder och i samhället
 • Nya teknologier
 • En arbetskultur med hög självständighet och tillit
 • Variation; i projekt, i teknologier, i angreppsätt
 • Personlig utveckling och möjligheten att lära sig både från erfarna experter och våra interna utbildningssatsningar och communities

Exempel på kundprojekt vi gjort

 • För Amer Sports har vi byggt en unik dataplattform. Genom att använda Microsoft BI och Azure Cloud designade och implementerade vi en platform som kombinerar säljdata och annan kunddata. Platformen producerar prognoser, som ger möjlighet att optimera produktion och logistik med 90 % korrekthet.
 • För DNA, en finsk teleoperator, skapade vi artificiell intelligens i världsklass som hjälper företaget att förutspå kundernas behov. AI-lösningen är byggd i molnet och drivs av data-science och open source-kod. Dataplatformen möjliggjorde att kunden kunde gå från flera olika silolösningar till en helhetslösning.

Blev du nyfiken? Klicka här för att söka!

Vi värdesätter dina kunskaper, men är också nyfikna på dig som person. Berätta för oss vad du brinner för och drömmer, så återkommer vi strax!

Sök här

Skapa varaktig förändring

Ask us!