14.5.2021Uutinen

Solitasta RStudion täyden palvelun kumppani

Solita Östersund

Monien data science- ja analyytikkotiimien on vaikea vastata niille asetettuihin odotuksiin. Uusien datatuotteiden ja koneoppivien ratkaisujen kehittämisen sijaan on helppo päätyä ylläpidolliseen ansaan, jossa suurin osa tiimin ajasta hukkuu vanhojen ratkaisujen ylläpitoon.

RStudio tunnetaan maksuttomasta kehitysympäristöstään, mutta sen lisäksi se tarjoaa myös kattavan data science -alustan. RStudion tuotteiden tavoitteena on helpottaa data-asiantuntijoiden elämää, jotta he voivat keskittyä uusien ratkaisujen kehittämiseen ylläpidon sijaan.

Solita on nyt RStudion täyden palvelun kumppani, Full Service Partner, jolta saa tukea sekä tuotteiden asennukseen, määrittämiseen että hallintaan. Solitalla on myös vuosien kokemus yritysten ohjelmointiosaamisen kehittämisestä avoimen lähdekoodin kielillä, esimerkiksi R- ja Python-kielillä.

“Osalla asiakkaistamme on pitkää kokemusta RStudion hyödyntämisestä ja siten kumppanuutemme RStudion kanssa tukee entisestään laajaa ja vahvaa data science- ja analytiikkatarjontaamme”, kertoo Solitan data science ja analytiikkaliiketoiminnan vetäjä Mikael Ruohonen.

RStudio Team -alustalla on kolme tuotetta:

  • RStudio Server Pro – kehitysympäristö, joka kannustaa yhteistyöhön. Sen avulla analyytikoille voidaan sallia pääsy organisaation eri datalähteisiin helposti ja turvallisesti. RStudio Server Pro soveltuu käytettäväksi eri pilvipalvelualustojen tai fyysisten palvelinten kanssa. Se voidaan myös integroida muiden analyysityökalujen, kuten Tableaun ja Databricksin, kanssa.
  • RStudio Connect – julkaisu- ja tuotantoalusta datatuotteille. RStudio Connect soveltuu muun muassa ohjelmointirajapintojen rakentamiseen, komentosarjojen aikataulutukseen ja räätälöityjen verkkosovellusten luomiseen.
  • RStudio Package Manager – Avointa lähdekoodia käytettäessä analyytikoilla ja datatieteilijöillä on käytettävissään runsas lisäosien ja laajennusten ekosysteemi. Useissa organisaatioissa on kuitenkin tarpeita hallinnoida mitä paketteja kehittämisessä käytetään. RStudio Package Managerin avulla esimerkiksi IT:n on helppo hallinnoida R- ja Python-kielellä rakennettuja paketteja.

Lisätietoja Solitan data science- ja analytiikkapalveluista:

Solita Oy, Mikael Ruohonen, Business Lead, Data Science & AI, [email protected], p. 041 451 6808

Kirjoittaja

Solita