10.6.2022Uutinen

Solitan Data Akatemia avaa jälleen uusille osaajille ovia IT-alalle

Haku data- ja integraatio-osaajille suunnattuun Solita Data Akatemiaan aukeaa 10.6. Solitan perustamat akatemiat auttavat uransa alkuvaiheessa olevia IT-alan osaajia pääsemään kiinni ensimmäiseen oman alansa työpaikkaan. Lisäksi koulutusohjelma tukee alanvaihtajien työllistymistä. Vuonna 2016 ensimmäisen kerran järjestetty Data Akatemia toteutuu nyt jo kahdennentoista kerran.

Teknologia-, strategia- ja designyhtiö Solitan Data Akatemian haku käynnistyy 10.6. ja päättyy 31.7.2022. Solitassa työskentelee jo lähes 600 data- ja integraatio-osaajaa kuudessa maassa. Joukossa on edelleen myös ensimmäisestä Data Akatemiasta vuonna 2016 valmistuneita työntekijöitä. Data Akatemian kautta on valmistunut Suomessa kaikkiaan 120 osaajaa, joista lähes 80 prosenttia työskentelee edelleen Solitassa.

Win-win-win: Iloa niin osaajille, yrityksille kuin yhteiskunnalle

Eri it-alojen osaajista, kuten data-ammattilaisista ja ohjelmistokehittäjistä, on ollut jo useita vuosia huutava pula, mikä hidastaa yleisesti yritysten kasvua Suomessa ja maailmalla. Nuorten ja urapolkunsa alussa olevien osaajien kouluttaminen ja rekrytoiminen on yksi merkittävä ratkaisu it-alan kasvavaan työvoimapulaan. Samalla on tärkeä auttaa vastavalmistuneita löytämään oman alansa työpaikkoja.

”Olemme todenneet Akatemiat oivalliseksi tavaksi tarjota nuorille ammattilaisille hyvät eväät kasvaa asiantuntijatyöhön, ja saaneet akatemioiden kautta riveihimme hienoja osaajia. Esimerkiksi integraatioasiantuntijoille ei Suomessa ole virallisia koulutusohjelmia. Usein akatemialaisilla voi myös olla jo työkokemustakin, mutta virallinen tutkinto tai kokemus suuremmista hankkeista puuttuu”, Solitan Suomen rekrytoinnista vastaava Elina Piipponen kertoo.

“Solitalaisessa kulttuurissa tiimin työkokemukseltaan nuoremmat oppivat tekemällä yhdessä töitä kokeneempien ammattilaisten kanssa. Muilta oppiminen ja avoimesti kysymysten esittäminen on tärkeä osa kasvuprosessia ja solitalaista kulttuuria,” Piipponen sanoo.

Useita suuntautumisvaihtoehtoja

Tänä vuonna Data Akatemiassa on neljä eri linjaa, joiden kautta valmistuu erilaisiin data-ammattilaisen rooleihin. Akatemiasta valmistuu Data Engineer-, Master Data Management Consultant-, Data Visualization Consultant- sekä Integration Specialist -osaajia. Integraatio-linja toteutetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Integraatioasiantuntijoita ei kouluteta Suomessa oppilaitoksissa, vaikka osaajatarve on suuri.

”On erityisen hienoa, että pystymme tarjoamaan tämän mahdollisuuden jälleen aiempaa suuremmalle joukolle. Viime vuosina myös yhä useampi nainen on löytänyt mukaan koulutukseen ja IT-alalle ohjelman kautta. Akatemiat toteuttavat ja heijastavat Solitan arvoja –  ihmisistä välittämistä, intohimoa teknologiaan ja asiakkaiden palveluun, sekä rohkeutta kokeilla myös uutta”, kertoo Solitan data- ja integraatio-osaajien rekrytoinneista vastaava Tuuli Tyrväinen Solitan Data Akatemiasta.

Data Akatemia järjestetään englanniksi. Solitan Connected Data on yksi Pohjoismaiden suurimpia data- ja integraatio-osaajien yhteisöjä.

Solita järjestää koulutusohjelmia myös muille osaamisalueilleen. Haku ohjelmistokehittäjille suunnattuun Solita Dev Akatemiaan aukeaa 1.7.2022.

Solita Data Akatemia:

  • Solita tarjoaa akatemialaisille kilpailukykyisen palkan ohella mielenkiintoisia työmahdollisuuksia asiantuntevassa ja mukavassa työyhteisössä sekä Solitan laajat henkilöstöedut.
  • Lisätietoa ohjelmasta sekä hakuohjeet löydät täältä.
  • Aiheesta järjestetään 28.6. Meetup-tilaisuus, jossa hakijoilla on mahdollista kysyä lisätietoja Solitan Akatemioista.

Lisätietoja:

Mikael Ojala, Solita, Senior Vice President, Connected Data,
[email protected], p. +358 50 919 3535

Elina Piipponen, Solita, Director, Talent Acquisition Finland,
[email protected], p. +358 50 486 9482

Kirjoittaja

Solita