28.11.2016Uutinen

Solitan tiimi Ultrahack-voittoon

Solitan tiimi on voittanut kansainvälisen Ultrahack -hackathonin Mobile Networks -sarjan. Solitan Data Scientistien ja palvelumuotoilijoiden yhteistiimi palkittiin tapahtumassa  4000 euron pääpalkinnolla.

Euroopan suurinta kasvuyritystapahtumaa Slushia edeltävä Ultrahack-turnaus järjestettiin Suomessa nyt toista kertaa. Tänä vuonna tapahtumaan osallistui 560 kisaajaa yhteensä 29 maasta.

Solitan tiimissä edustivat Ville Antila (Data Scientist), Mikko Haikonen (Data Scientist) ja Lasse Tammilehto (Creative Director).

”Hackathonit ovat mielenkiintoinen tapa suunnitella uusia palveluja nopeassa aikataulussa, yhdistäen eri osaamisalueiden osaajia saman haasteen äärelle. Tälläkin kertaa voitto löytyi asiakaslähtöisyydestä. Asiakkaiden tarpeista syntyi yksinkertainen, mutta erittäin toimiva ratkaisu”, kertoo luova johtaja Lasse Tammilehto Solitalta.

Mobile Networks-haasteen sponsorina toimineet DNA ja Karttakeskus hakivat kilpailulla uutta ja luovaa tapaa kuvata mobiiliverkon kattavuutta. Lisätietoa Ultrahack Mobile Networks -haasteesta.

DNA:n Ultrahack-haasteen voittajatoteutuksen tuomaristoon kuuluivat Tiina Rytkönen, Cedric Kamtsan ja Tuomo Rikman DNA:lta sekä Tero Dubrovin Karttakeskukselta. Tänä vuonna tiimit kilpailivat kaikkiaan yli kahdessakymmenessä finanssiteknologiaan, vähittäiskauppaan, mediaan, mobiiliverkkoihin, liikkumiseen, terveysalaan sekä julkisiin palveluihin liittyvien haasteiden ratkaisemisessa.

Nopeasti yleistynyt hackathon-konsepti on innovointiformaatti, jolla haetaan lyhyessä ajassa uusia ratkaisuja määriteltyyn haasteeseen. Solitan joukkueet ovat menestyneet useissa hackathoneissa voittaen mm. Ponssen Industry Hackin ja Cargohackissa Mentors’ Choice -tunnustuksen.

Solita onnittelee voittajia!

Lisätietoja:
Solita Oy, Lasse Tammilehto, luova johtaja, puh. 045 6399 191, [email protected]

Solita on digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys. Olemme asiakkaidemme matkaopas muuttuvassa maailmassa. Luomme uutta liiketoimintaa ja palveluja yrityksille ja julkishallinnolle yhdistämällä teknologian, liiketoimintaprosessit ja sisällöt uudella tavalla. Solita tuottaa digitaalisia ratkaisuja ja verkkopalveluita sähköiseen liiketoimintaan ja asiointiin sekä tiedolla johtamiseen. Vuonna 1996 perustettu Solita on kasvuyritys, joka on kasvanut kannattavasti yli 20 prosentin vuosivauhtia. Yhtiön liikevaihto vuonna 2015 oli 49,7 miljoonaa euroa. Solita työllistää yli 470 digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijaa Helsingissä, Tampereella ja Oulussa.

Kirjoittaja

Solita