30.8.2019Uutinen

Solitan tiimi Fennian AI Hackin voittoon

Solita's team won the Fennia AI Hackathon

Solita valittiin Fennian tekoäly-hackathonin voittajaksi kahden päivän hackathon-puristuksen jälkeen. Tuomariston arvion mukaan voittajatiimin ehdotus oli kokonaisuudessaan monipuolisin ja vakuutti rautaisen tekoälyosaamisen lisäksi keskittymällä liiketoimintaan, asiakas- ja työntekijäkokemukseen. Solitan tiimi myös hyödynsi laajimmin Fennian asiantuntijoita hackin aikana parantaakseen asiakasymmärrystä.

Hackathoniin osallistuivat Accenture, CGI, Digital Workforce, Solita ja Vincit, jotka valittiin osallistujiksi esikarsinnan jälkeen. Hackathon järjestettiin Helsingissä 27.-28.8.

”Teknologia ja tekoäly tuovat meille uusia mahdollisuuksia tulevaisuudessa niin liiketoiminnan kuin hyvinvoinnin edistämiseen. Teknologia yksin on kuitenkin vain väline – on tärkeää keskittyä myös niin aihepiirin eettisiin pohdintoihin kuin käyttäjien tuntemiseen ja toimintamalleihin. Yhdistimme tiimiimme asiakasymmärryksen, data-analytiikan ja tekoälyratkaisuiden sekä pilvipalveluiden osaajia, ja on upeaa, että kokonaisvaltainen lähestymistapamme palkittiin tänään voitolla”, kertoo Solitan tiimin jäsen, palvelumuotoilija Iikka Lovio.

Lovion lisäksi tiimiin kuuluivat Jose Juhala, Paavo Toivanen, Rasmus Toivanen ja Teemu Vartiainen.

AI Hackin tavoitteena oli arvioida tekoälyn potentiaalia liiketoiminnan kehityksessä sekä kasvattaa Fennian omaa tuntemusta tekoälymarkkinoista, ratkaisumalleista ja toimittajista. Fennia toivoo voivansa jatkossa hyödyntää tekoälyä ja analytiikkaa aiempaa tehokkaammin asiakkaan vahinkoon liittyvän korvausprosessin sujuvoittamiseen sekä asiakasvalinnan, hinnoittelun ja markkinoinnin kohdentamiseen. Solitan tiimi testasi asetettuun haasteeseen erilaisia koneoppimismalleja. Voittava ratkaisu hyödyntää teknologian näkökulmasta AWS-pilvipalvelun koneoppimiseen kehitettyä SageMaker-ympäristöä ja ohjelmointikieli Pythonia. Malli yhdistää datan prosessointia sekä 1d-konvoluutioverkolla että syvällä neuroverkolla.

LISÄTIETOJA:
Solita Oy, palvelumuotoilija Iikka Lovio p. 044 0164 050, [email protected]
Fennia, tietovarastoarkkitehti Sanna Rantonen, [email protected]

Solita on suomalainen teknologia-, strategia- ja designyritys. Valjastamme ihmisymmärryksen ja älykkäät teknologiaratkaisut palvelemaan parempaa elämää. Olemme muutosvoima, joka luo uusia toimintatapoja, palveluja ja teknologiaratkaisuja uudistaen yrityksiä ja yhteiskuntaa. Solita työllistää lähes 850 strategisen konsultoinnin, palvelumuotoilun, digitaalisten palvelujen, AI- ja analytiikkaratkaisujen sekä pilvipalvelujen asiantuntijaa Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Turussa, Lahdessa, Tallinnassa, Tukholmassa, Göteborgissa ja Münchenissa.

Kirjoittaja

Solita