4.11.2016Uutinen

Solitan big data -osaamiselle tunnustusta Amazon Web Servicesiltä

Solita ja Amazon Web Services, yksi maailman suurimmista pilvipalveluiden tarjoajista, syventävät yhteistyötään. Digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys Solita on nimetty Amazon Web Servicesin (AWS) sertifioiduksi big data -kumppaniksi. Solita nousee samalla AWS:n Advanced Consulting Partner -kumppanitasolle.

Solita on kuulunut AWS-kumppaniverkostoon jo yli kolmen vuoden ajan. AWS Big data competency -tunnustus on amerikkalaisyhtiöltä merkittävä tunnustus ja sen saaminen edellyttää osaamisen sertifiointia ulkopuolisen auditoijan toimesta. Tunnustus edellyttää myös tietyn määrän AWS-pilviteknologiaa hyödyntäviä, tuotannossa olevia big data -ratkaisuja, kuten myös aihepiiriin erikoistuneita sertifioituja osaajia. Solitalla on nyt yli 30 AWS-sertifioitunutta associate- ja pro-tason osaajaa.

”Olen tiimistäni ylpeä. Olemme pystyneet todistamaan kyvykkyytemme AWS:n infrastruktuurin ja työkalujen tuntijana kansainvälisellä tasolla”, Solitan Agile Data -yksikön Katriina Kiviluoto iloitsee. ”Solitalla on nyt erittäin osaava joukkue data science- ja informaationhallinnan asiantuntijoita, joita asiakkaamme tarvitsevat. Osaamisen jatkuva kehittäminen on meillä toimintatapa – haluamme, että osaamisemme on maailmanluokkaa myös tulevina vuosina.”

Solita on tehnyt asiakkaidensa tarpeisiin ratkaisuja AWS:n palveluja hyödyntäen jo pitkään.

”Asiakkaat haluavat big datan ja kehittyneiden analytiikkamenetelmien avulla ennen kaikkea kehittää asiakastuntemustaan sekä -hallintaansa. AWS:n palvelut mahdollistavat datan analysoinnin nopeasti, joustavasti ja kustannustehokkaasti. AWS-pilvi toimii myös sensoridatan käsittelyssä tai sovellusten kustannustehokkaana alustana”, Katriina Kiviluoto kertoo.

Suomen monikanavaisin mediatalo Sanoma on tehnyt Solitan kanssa yhteistyötä jo yli 4 vuoden ajan. Solita ja Sanoma rakensivat yhdessä modernin big data- ja analytiikka-alustan, joka kerää suuria määriä dataa moninaisista lähteistä.

”Yhteistyömme Solitan kanssa sujui alusta saakka hyvin. Saimme ensimmäiset verkkopalvelumme uuden analytiikan osalta tuotantoon nopeasti. Voin jo nyt todeta, että Big Datassa ja analytiikassa on valtava potentiaali, kun halutaan toimia nopeammin, ennustaa tulevaa kehitystä ja sitä kautta tuottaa asiakkaillemme entistä parempaa palvelua. Aiemmin hajanaisesta ja sirpaleisesta datasta saadaan nyt oikeaa polttoainetta liiketoiminnalle”, kommentoi Pasi Ruhanen, Head of Consumer Data Asset, Sanoma.

Solita tarjoaa digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijapalveluita yhden luukun periaatteella ja auttaa asiakkaitaan kehittämään ketterästi uusia digitaalisia palveluja mm. AWS:n teknologioita hyödyntämällä.

Lisätietoja:
Solita Oy, Katriina Kiviluoto, Head of Agile Data,
[email protected], puh. 040 5789 889

Solita on digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys. Olemme asiakkaidemme matkaopas muuttuvassa maailmassa. Luomme uutta liiketoimintaa ja palveluja yrityksille ja julkishallinnolle yhdistämällä teknologian, liiketoimintaprosessit ja sisällöt uudella tavalla. Solita tuottaa digitaalisia ratkaisuja ja verkkopalveluita sähköiseen liiketoimintaan ja asiointiin sekä tiedolla johtamiseen. Vuonna 1996 perustettu Solita on kasvuyritys, joka on kasvanut kannattavasti yli 20 prosentin vuosivauhtia. Yhtiön liikevaihto vuonna 2015 oli 49,7 miljoonaa euroa. Solita työllistää lähes 500 digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijaa Helsingissä, Tampereella ja Oulussa.

aws_logo_advanced_consulting_partner-1024x443

 

Kirjoittaja

Solita