1.2.2016Uutinen

Solitalla erinomainen vuosi: kasvua yli 35 prosenttia

Digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys Solita jatkaa vahvasti kasvu-uralla

Yritys kasvatti liikevaihtoaan peräti 35,1 prosenttia 49,7 miljoonaan euroon vuonna 2015. Myös kannattavuus parani merkittävästi ja käyttökate parani lähes 43 prosenttia. Solita työllistää nyt yli 400 suomalaista digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijaa Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Vuonna 2015 yritys palkkasi jälleen yli 100 uutta työntekijää. Hyvien tuloslukujen lisäksi Solita valittiin jälleen yhdeksi Suomen parhaista työpaikoista ja Solitan Lupapiste-palvelu valittiin Vuoden parhaaksi B2B-palveluksi.

Solitan vuoden 2015 liikevaihto oli 49,7 miljoonaa euroa (2014: 36,8 m€). Yrityksen käyttökateprosentti (EBITDA) oli 9,8 prosenttia eli 4,9 miljoonaa euroa. Yritys paransi liikevaihtoaan 35,1 prosentilla ja käyttökatettaan 42,9 prosentilla.

Solita kasvoi kaikilla liiketoiminta-alueillaan. Yrityksen henkilöstömäärä 31.12.2015 oli 392. Solitan henkilöstö kasvoi 26 prosenttia vuodesta 2014. Solita työllistää IT-asiantuntijoita Suomessa myös laajan alihankintaverkostonsa puitteissa.

Solita kehittää sähköisiä palveluita, sähköistä asiointia sekä tiedolla johtamisen ratkaisuja sekä yrityksille että julkishallinnon organisaatioille. Yritys tarjoaa asiakkailleen palveluita digitaalisen liiketoiminnan rakentamiseen strategiatyöstä, konseptoinnista ja palvelumuotoilusta teknisiin toteutuksiin, integraatioihin, analytiikkaan, ylläpitoon ja pilvipalveluihin saakka. Solitan asiakkaisiin kuuluvat muun muassa DNA, Fazer, Metso, Nokian Renkaat, Liikennevirasto, Tulli ja Oikeusministeriö.

”Vuosi 2015 oli jälleen kerran hieno kasvun vuosi Solitalle. Toimintamme kasvoi kaikilla osa-alueilla ja samalla vahvistimme asemaamme yhtenä Suomen johtavista digitaalisen liiketoiminnan palvelutaloista. Suuri kiitos tästä kuuluu asiakkaillemme sekä kaikille solitalaisille”, kertoo Solitan toimitusjohtaja Jari Niska.

”Digitaalisen liiketoiminnan markkina kehittyy kovaa vauhtia ja alan toimijoiden on oltava koko ajan hereillä. Myös meidän on joka kuukausi lunastettava asiakkaidemme luottamus ja kehitettävä toimintaamme entistä paremmaksi. Tällä hetkellä lähes kaikki asiakkaamme ovat halukkaita suosittelemaan meitä ja tämän eteen teemme töitä jatkossakin.”

Kasvu jatkuu – yrityskulttuuri keskiössä

Vahvan tuloskunnon lisäksi Solita sai tunnustusta mm. Vuoden parhaasta B2B-palvelusta (viranomaisasiointia digitalisoiva Lupapiste-asiointipalvelu) ja Suomen kuudenneksi parhaana työpaikkana (Great Place to Work -tutkimus). Solita valittiin myös Vuoden Episerver-kumppaniksi sekä Suomen Deloitte Technology Fast50 -kasvuyhtiölistalle.

”Kaikki mitä meillä on, löytyy ihmisistä. Haluamme vahvistaa rentoa ja välittävää yrityskulttuuriamme entisestään myös yrityksen kasvaessa. Panostamme asiantuntijoidemme osaamisen kehittämiseen sekä tuemme asiakkaidemme liiketoimintaa entistä vahvemmin tarjoamalla muun muassa monipuolisempaa analytiikan osaamista, pilvipalveluita, hyödyntämällä käyttäjälähtöisen, ketterän suunnittelun työtapoja sekä tukemalla kokeilukulttuurin rakentamista”, kommentoi Jari Niska. Yritys jatkaa aktiivista rekrytointia ja arvioi palkkaavansa noin 100 osaajaa myös tänä vuonna.

Luvut on tilintarkastettu.

Lisätietoja:
Solita Oy, toimitusjohtaja Jari Niska, p. 040 5246 400, [email protected]

  Solita on digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys. Olemme asiakkaidemme matkaopas muuttuvassa maailmassa. Luomme uutta liiketoimintaa ja palveluja yrityksille ja julkishallinnolle yhdistämällä teknologian, liiketoimintaprosessit ja sisällöt uudella tavalla. Solita tuottaa digitaalisia ratkaisuja ja verkkopalveluita sähköiseen liiketoimintaan ja asiointiin sekä tiedolla johtamiseen. Vuonna 1996 perustettu Solita on kasvuyritys, joka on kasvanut kannattavasti yli 20 prosentin vuosivauhtia. Yhtiön liikevaihto vuonna 2015 oli 49,7 miljoonaa euroa. Solita työllistää yli 410 digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijaa Helsingissä, Tampereella ja Oulussa.
Kirjoittaja

Solita