24.11.2020Uutinen

Solita voitti Vuoden työympäristöteko -kilpailun

Työympäristö

Teknologia-, data- ja designyritys Solita on voittanut Vuoden työympäristöteko 2020 -kilpailun yhdessä henkilöstön kanssa suunnitelluilla toimitiloillaan. Vuosittaisesta kilpailusta vastaa kiinteistöjen ammattimaisen toimitilajohtamisen ja rakennuttajien järjestö Rakli. Teknologia-, data- ja designyritys Solitan uudet Helsingin ja Tampereen toimistot saivat kiitosta käyttäjälähtöisyydestä, vastuullisesta suunnittelusta ja innovatiivisesta ajattelusta.

Solita on kasvanut viime vuosina nopeasti ja teknologia-alalla myös työn tekemisen tavat muuttuvat jatkuvasti. Muutokset heijastuvat myös toimitiloihin kohdistuviin vaatimuksiin: esimerkiksi yhteissuunnittelu asiakkaiden kanssa on yleistynyt ja avokonttoreista ollaan siirtymässä monitoimitiloihin. Solitan uuden, useissa maissa toteutettavan toimitilakonseptin suunnittelu käynnistyi vuoden 2017 lopussa. Tavoitteena oli suunnitella kasvavan yrityksen tarpeisiin vastaava, joustava ja juuri solitalaisille sopivaa työntekemisen mallia ja yhteisöllistä kulttuuria tukeva tilakokonaisuus.

Solitan toimitilakonseptin suunnittelussa keskiössä on ollut tavoite parantaa entisestään työntekijöiden hyvinvointia ja paneutua irrallisten ’hauskutuselementtien’ sijaan syvällisesti työpäivän kulkuun, ihmisten toiveisiin ja hyvinvointia parantaviin muutoksiin. Suunnittelun lähtökohdiksi otettiin monipuolinen tutkimus solitalaisten tarpeista, toiveista ja erilaisista käyttäjäprofiileista sekä vaihtoehtojen yhteissuunnittelu yhdessä. Solitan palvelumuotoilijat ja toimitilojen suunnittelusta vastannut sisustusarkkitehtitoimisto Fyra kehittivät yhdessä toimintamallin, jossa Solitan työntekijät pääsivät työpajojen kautta mukaan konseptin suunnitteluun. Suunnitteluun otti osaa yli 300 solitalaista eri tavoilla mm. 20 työpajassa, pop-up-esittelyissä ja pilottihankkeissa.

”Tilat ovat iso osa yhteisöllisyyttä ja arvojemme mukaista arjen yrityskulttuuria. Tavoitteenamme oli suunnitella solitalaisille työtilat, jotka tukevat monimuotoisia työskentelytapojamme ja tiimityönä tehtäviä, vaihtuvia projektejamme. Halusimme soveltaa uudenlaisia metodeja ja kokonaisvaltaista yhdessä kehittämistä myös työtilojen suunnittelussa heti alkumetreiltä. Osallistamisella on ollut valtava vaikutus sekä ihmisten sitoutumiseen että lopputulokseen”, kertoo Solitan toimitilahankkeesta vastannut johtaja Teemu Sevon.

Asiakastyö heijastuu tilavaatimuksiin

Solitan Helsingin toimisto sijaitsee Amandan arvokiinteistössä Eteläesplanadilla. Tilat tarjoavat muiden muassa co-working- ja ns. daily-tiloja, nokoshuoneen, kuntosalin ja terassin. Tampereen toimipiste puolestaan sijaitsee Technopolis Asemakeskuksessa Tampereen keskustassa pitkälti vastaavin palveluin. Tampereen toimiston erikoisuutena on yli 100 neliön terassi, joka tarjoaa kesäisin mahdollisuuden myös ulkona työskentelyyn.

Teknologiayhtiön asiantuntijat työskentelevät alalle tyypillisesti paljon etänä myös koronavuoden ulkopuolella, mutta tekevät työtä tiiviissä yhteistyössä oman tiiminsä ja asiakkaiden kanssa. Yhteistyö asiakkaiden kanssa heijastuu selkeästi vaatimuksiin toimitiloista. Jopa vaikeana koronavuotena toimitilat on koettu positiivisena ja työhyvinvointia lisäävänä asiana.

”Toimitiloilla on ollut selkeä vaikutus niin sisäiseen kuin ulkoiseenkin asiakaskokemukseen. Solitalla seuraamme työhyvinvointia ja -viihtyvyyttä jatkuvasti ja uudet toimitilat on vastaanotettu todella positiivisesti: Tyytyväisyys toimitiloihin on noussut merkittävästi. Osallistumalla kilpailuun yhdessä Fyran kanssa halusimme jakaa esimerkiksi hyviä osallistamisen käytäntöjämme myös muille”, Sevon kertoo.

Suomen kattavin kiinteistöjen ammattimaisen toimitilajohtamisen ja rakennuttajien järjestö Rakli järjestää vuosittain vaikuttavinta työympäristötekoa etsivän kilpailun. Kilpailun pääkriteereinä olivat tänä vuonna käyttäjälähtöisyys, vastuullisuus sekä edelläkävijyys ja innovatiivisuus.

Lisätietoja:

Teemu Sevon, Director, Dev, Solita, +358 45 891 1077, [email protected]

Kirjoittaja

Solita