20.1.2017Uutinen

Solita valittiin Vuoden Työnantajaksi

Solita on valittu Vuoden Työnantajaksi 2016. Viime vuonna 130 henkilöä palkannut Solita on onnistunut yrityskulttuurissaan yhdistämään rennon työkulttuurin, nopean kasvun ja huippuosaajien arvostaman jatkuvan kehittymisen.

Voittajan valinnassa huomioidaan muun muassa yrityksen tunnusluvut, henkilökunnan kehittäminen, yrityksen työnantajamielikuva sekä vaikutus alueen talouteen. 

Nopeasti kasvava Solita on digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys, joka työllistää jo 500 osaajaa Helsingissä, Tampereella, Oulussa ja Tukholmassa. Vuonna 2016 Solita palkkasi 130 uutta työntekijää. Yritys juhli syksyllä 20-vuotista taivaltaan ja avasi vastikään ensimmäisen kansainvälisen toimistonsa Tukholmaan.

”Kiitos palkinnosta kuuluu solitalaisille – kaikki mitä meillä on, löytyy ihmisistämme. Nopeasta kasvusta huolimatta olemme kyenneet palkkaamaan huippuosaajia, jotka arvostavat rentoa yrityskulttuuria, mutta ovat valmiita jatkuvasti kehittämään myös omaa osaamistaan ja toimintatapojaan. Ihmislähtöisyys ja ketterä kehittyminen ovat meillä toiminnan ytimessä”, kertoo Solitan toimitusjohtaja Jari Niska.

”Solitan vahva kasvu jatkuu ja tavoitteemme on työllistää jälleen tänä vuonna jopa 150 uutta solitalaista. Tänäkin vuonna kasvamme sekä Helsingissä, Tampereella, Oulussa että Tukholmassa. Tällä hetkellä palkkaamme muun muassa uusia ohjelmistokehittäjiä, teknologia-arkkitehteja, data-analyytikoita, integraatioasiantuntijoita ja projektipäälliköitä”, kertoo henkilöstöjohtaja Jonne Seppä.

Vuoden työnantaja -voittajan valinnassa kiinnitetään huomiota yrityksen työntekijöiden lukumäärän suhteelliseen lisäykseen, työntekijöiden vaihtuvuuteen ja työntekijöiden lukumäärän nettolisäykseen sekä työpaikkojen pysyvyyteen. Valintaa suoritettaessa huomioon otetaan myös yrityksen ikä, toimiala, kannattavuus ja yrityksen taloudellinen asema. Yksi valintakriteeri on myös se, millä tavoin yritys on huolehtinut henkilökuntansa kehittämisestä.

Valintaraati perusteli voittajan valintaa näin:

”Solitan menestys osoittaa sen, että henkilöstöön panostaminen ja hyvästä yhteishengestä huolehtiminen kannattaa. Yhtiö on pystynyt vuodesta toiseen osoittamaan ansiokasta kasvua ja erottumaan rohkeasti omalla tekemisellään muista alan toimijoista. Yritys on vetovoimainen ja houkutteleva työntekijöiden näkökulmasta. Yrityksen henkilöstöstrategia on kestävällä pohjalla ja sitä tehdään pitkäjänteisesti. Kovasta kasvusta huolimatta Solita on pystynyt pitämään työntekijät tyytyväisenä, mikä näkyi myös finalisteille tehdyissä henkilöstökyselyiden tuloksissa.”

Vuoden työnantaja -kilpailun arvovaltaiseen tuomaristoon kuuluivat Työ- ja elinkeinokeskuksen, Pirkanmaan Yrittäjien, Tampereen Kauppakamarin ja Tampereen kaupungin edustajat sekä Tammerkosken Nuorkauppakamarin puheenjohtaja. Palkinnon myöntää Tammerkosken Nuorkauppakamari ja sen tavoitteena on kannustaa työllistäjiä ja työllistämistä Pirkanmaan talousalueella.

Lisätietoja:
Solita Oy, toimitusjohtaja Jari Niska, [email protected], puh. 040 5246400

Solita Oy, henkilöstöjohtaja Jonne Seppä, [email protected], puh. 040 844 1892

Kirjoittaja

Solita