8.12.2021Uutinen

Solita vahvistaa teollisuuden toimialaosaamistaan – perustaa Industrial-osaamisyksikön

Solita Industrial

Teknologia-, data- ja designyritys Solita perustaa teollisuustoimialaan keskittyvän osaamisyksikön. Solita Industrial palvelee teollisuusyrityksiä Suomen lisäksi myös Ruotsissa, Tanskassa, Belgiassa, Saksassa ja Virossa. Solitalla on entuudestaan myös liikenne- sekä terveys- ja hyvinvointialaan keskittyvät osaamisyksiköt.

Solitan Industrial-yksikkö keskittyy auttamaan prosessi- ja valmistavan teollisuuden yrityksiä hyödyntämään dataa ja uusimpia teknologioita kestävien ja asiakaslähtöisten kilpailuetujen rakentamisessa. Solita on erikoistunut erityisesti suurten, monikansallisten yritysten palvelemiseen hyödyntämällä asiakasymmärryksen ja strategiakonsultoinnin, ohjelmistokehityksen, pilvi- ja integraatiopalveluiden sekä data-alustojen ja -analytiikan osaamisia. Yritys toimii tällä hetkellä kuudessa maassa.

Uuden Industrial-toimialan lisäksi Solitalla on liikenteeseen ja terveys- ja hyvinvointitoimialaan erikoistuneet osaajakeskittymät.

Digitaalinen osaaminen, tiedon tehokas hyödyntäminen ja vastuullisuusvaatimukset ovat tällä hetkellä valmistavan teollisuuden yritysten kehityksen ytimessä.

“Älykkäät verkkoon kytketyt laitteet ja dataohjautuvat palvelut avaavat oven uusille liiketoimintamalleille. Hyötyjen ulosmittaaminen kuitenkin edellyttää kestäviä data- ja integraatioratkaisuja – tietoa on jaettava ja hyödynnettävä saumattomasti koko arvoketjussa. Data- ja digikehitys eivät ole pelkkää pintaa perinteisen liiketoiminnan päällä, vaan rakentavat kivijalkaa tulevalle menestykselle”, Solitan Industrial-toimintaa luotsaava Antti Haanpää avaa Solitan ajattelua.

Solitan tavoite on auttaa tehostamaan suomalaisen teollisuusyritysten tuottavuutta ja auttaa varmistamaan, että teollisuuden säilyminen kilpailukykyisenä myös datakeskeisessä, digitalisoituneessa maailmassa.

Solitan tämän hetken asiakkaita toimialalla ovat mm. Cargotec, Kemira, KONE, Ponsse ja UPM. Solita on auttanut mm. KONEtta rakentamaan ennakoivan huollon KONE 24/7 Connected Services -järjestelmän, joka kerää laitteista dataa, analysoi tiedot pilvessä sekä auttaa ennakoimaan huoltotarpeita. Ennakoivan huollon palvelut parantavat laitteiden käyttöikää ja laskevat huoltokustannuksia, tuoden samalla KONE:lle globaalia kilpailuetua.

”Suomalainen ja pohjoismainen teknologiaosaaminen on edelleen maailman huippua ja voimme olla siitä ylpeitä. On hienoa, että voimme omalta osaltamme viedä maailmalle myös data- ja digitalisaatio-osaamista, ja auttaa suomalaisia yrityksiä menestymään maailmalla”, kiteyttää Solitan toimitusjohtaja Ossi Lindroos.

Lue lisää Solita Industrialin palveluista ja avoimista työpaikoista

Lisätietoja:

Antti Haanpää, Head of Industrial, Solita
p. +358 50 535 6373, [email protected]

Ossi Lindroos, toimitusjohtaja, Solita Group
p. +358 40 750 7637, [email protected]

Solita on suomalainen teknologia-, data- ja designyritys. Valjastamme ihmisymmärryksen ja älykkäät teknologiaratkaisut palvelemaan parempaa elämää. Olemme muutosvoima, joka luo uusia toimintatapoja, palveluja ja teknologiaratkaisuja uudistaen yrityksiä ja yhteiskuntaa. Solita työllistää jo yli 1300 strategisen konsultoinnin, palvelumuotoilun, ohjelmistokehityksen, AI- ja analytiikkaratkaisujen sekä pilvipalvelujen asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Saksassa ja Belgiassa.

Kirjoittaja

Solita