13.1.2016Uutinen

Solita toimittaa Oulun kaupungille talouden suunnittelu- ja ennustejärjestelmän

Solita ja Oulun kaupunki aloittavat yhteistyön taloussuunnittelu- ja ennustamisjärjestelmän uudistamisesta. Uusi järjestelmä tukee Oulun kaupungin talouden ja toiminnan ohjausta sekä päätöksentekoa ja vähentää suunnitteluun kuluvaa aikaa. 

Digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys Solita toimittaa Oulun kaupungille uuden taloussuunnittelu- ja ennustamisjärjestelmän.  Uudistuksen tavoitteena on tuottaa laadukkaampaa tietoa talouden ja toiminnan ohjaukseen, tehostaa suunnittelun ja johtamisen prosesseja sekä tukea sisäistä laskentaa kaupunkitasolla ja hallintokuntien omassa suunnittelussa. Jatkossa talouden ja toiminnan järjestelmiä halutaan hyödyntää entistä integroidumpana kokonaisuutena, jolloin myös organisaation muutoksiin voidaan ketterästi reagoida.

”Olemme erittäin innostuneita päästessämme kehittämään tulevaisuuden tiedolla johtamista Oulun kaupungin kanssa. Informaation läpinäkyvyyden ja toiminnan ennakoitavuuden merkitys kasvaa johtamisessa kaiken aikaa, myös kuntasektorilla. Oulun kaupungin tekemä valinta onkin hieno osoitus siitä, että suunnitteluratkaisuilla on johtamisen kehittämisessä merkittävä rooli”, kertoo Solitan liiketoimintajohtaja Joni Ojamäki.

Solitalla on vahva kokemus talousohjauksen, liiketoiminnan suunnittelujärjestelmien ja raportointiratkaisujen suunnittelusta sekä toteutuksesta niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla. Solitan asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Maanmittauslaitos, VVO-yhtymä, Liikennevirasto, Oikeusministeriö, Nokian Renkaat, Metso ja Fazer.  Solita operoi myös Lupapiste-palvelua. Lupapiste on asiointipalvelu, joka mahdollistaa mm. rakennuslupien hakemisen ja niihin liittyvän viranomaisasioinnin sähköisen hoitamisen.

Uusi järjestelmä toteutetaan IBM Cognos TM1-teknologialla. Solita on tehnyt yhteistyötä IBM:n kanssa jo yli 10 vuoden ajan ja on IBM:n valitsema sertifioitu Premier Business Partner. Suomalaisvoimin toteutettavassa hankkeessa Solitan toteutuskumppanina hankkeessa toimii Solitan pitkäaikainen yhteistyökumppani Invenco.

Solitan liiketoiminnan ja talouden suunnittelun palvelut kattavat laajatkin kokonaisuudet integraatioista ja tietovaraston rakentamisesta suunnitteluun ja raportointiin, prediktiiviseen analytiikkaan, koulutukseen, tukeen ja jatkokehitykseen sekä jatkuviin palveluihin saakka.

Lisätietoja:
Solita Oy, liiketoimintapäällikkö Merituuli Vainio, puh. 044 339 8639, merituuli.vainio[a]solita.fi

 

Solita on digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys. Olemme asiakkaidemme matkaopas muuttuvassa maailmassa. Luomme uutta liiketoimintaa ja palveluja yrityksille ja julkishallinnolle yhdistämällä teknologian, liiketoimintaprosessit ja sisällöt uudella tavalla. Solita tuottaa digitaalisia ratkaisuja ja verkkopalveluita sähköiseen liiketoimintaan ja asiointiin sekä tiedolla johtamiseen. Vuonna 1996 perustettu Solita on kasvuyritys, joka on kasvanut kannattavasti yli 20 prosentin vuosivauhtia. Yhtiön liikevaihto vuonna 2014 oli 36,8 miljoonaa euroa. Solita työllistää lähes 400 digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijaa Helsingissä, Tampereella ja Oulussa.
Kirjoittaja

Solita