5.5.2014Uutinen

Solita sai historiansa suurimman kaupan Tullilta

Olemme sopineet Suomen Tullin kanssa yhteistyöstä osana Tullin keskeisten tietojärjestelmien sovelluskehityksen ja –tuen palveluhankintaa. Solita toimittaa Tullille verotusjärjestelmien sovelluskehityksen sekä sovellustuen. Solitan historian suurin sopimus on laskennalliselta arvoltaan 5,2 miljoonaa euroa. Yhteistyön ja verotusjärjestelmien kehittämisen myötä Tulli tehostaa sekä omaa toimintaansa että parantaa myös kansalaisten saamaa sähköistä palvelua.

Verotuksen tietojärjestelmillä hoidetaan Tullin vastuulla olevaa verotusta ja niihin liittyviä muita toiminnallisuuksia. Tietojärjestelmät koostuvat autoverotus- ja valmisteverotusjärjestelmistä.

Sopimuksen piiriin kuuluvat autoverotusjärjestelmä MOVE, ajoneuvojen julkinen hintatietojärjestelmä MAHTI sekä käyttöönottoilmoitusjärjestelmä AKI, jolla asiakkaat voivat tehdä maahantuomiensa autojen käyttöönottoilmoitukset. Lisäksi yhteistyö kattaa valmisteverolupajärjestelmän FINSEEDin, joka kattaa kaikki kansalliset luvat sekä EU-tasolla harmonisoituja tuotteita, kuten alkoholia, tupakkaa ja nestemäisiä polttoaineita lähettävien EU-maiden toimijoiden luvat. Kokonaisuuteen liittyy myös Excise Movement Control System (EMCS), jolla seurataan EU-tasolla harmonisoitujen valmisteverollisten tuotteiden valmisteverottomia siirtoja EU:n sisällä. Valmisteverotusjärjestelmä Veivi siirtyy palvelun piiriin arviolta vuoden 2015 alussa.

Kaikissa yllämainituissa järjestelmissä tehdään jatkuvasti pienkehitystä ja tuotantovirheiden korjausta, jotka liittyvät Tullin suunniteltuihin yhteisiin käyttöönottoihin. Kansallisista lakimuutoksista aiheutuvat järjestelmämuutostarpeet saattavat toisinaan tulla toteutukseen hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten toimittajalta vaaditaan ketteryyttä ja joustavuutta.

”Tämä on meille hyvin merkittävä kauppa sen koon vuoksi, mutta myös siksi, että Tulli on erittäin hieno ja vaativa asiakas. Tämä kauppa mahdollistaa meille uuden aluevaltaukseen verotuksen järjestelmien piiriin, ja samalla se vahvistaa entisestään rooliamme julkishallinnon palveluiden ja sähköisen asioinnin kehittäjänä”, sanoo Solitan toimitusjohtaja Jari Niska.

Kilpailutuksessa Tullin yksi tärkeimmistä vaatimuksista oli osaamisen ja kokemuksen lisäksi tietoturva. Solita tulee edelleen lisäämään panostuksiaan tietoturvallisuusasioihin voidakseen palvella asiakkaitaan tiukempaa tietoturvaa vaativissa sovelluskehityshankkeissa.

”Solitan Tampereen toimistolle valmistuu touko-kesäkuun vaihteessa uusi turvaluokiteltu osio, jonka kautta voimme taata asiakkaillemme korkean turvaluokitustason hankkeita”, toteaa Niska.

Lisätietoja:
Solita Oy, toimitusjohtaja Jari Niska, puh. 040 5246 400, [email protected]

Kirjoittaja

Solita