11.1.2022Uutinen

Solita perusti uudet Connected Data ja Cloud Platforms -yksiköt

Solita office

Teknologia-, data- ja designyhtiö Solita yhdistää data- ja integraatioliiketoimintonsa ja perustaa uudet Connected Data- ja Cloud Platforms -yksiköt. Solitan pilvi-, data- ja integraatiopalveluiden kysyntä jatkoi kasvuaan vuonna 2021 ja yritys kiihdyttää data-, integraatio- ja pilviosaajien rekrytointia.

Solita uudistaa organisoitumistaan ja perustaa tammikuusta 2022 alkaen Connected Data- ja Cloud Platforms -yksiköt. Yhdistämällä data- ja integraatioratkaisut samaan Connected Data -yksikköön Solita vastaa entistä ketterämmin asiakkaiden kasvaviin tarpeisiin rakentaa liiketoimintakriittistä IT-infrastruktuuria ja osaamisalueita reaaliaikaisen datan hyödyntämiseksi eri toimialoilla. Samalla yritys varmistaa riittävät kehitysresurssit pilviratkaisuille, joka oli Solitan nopeimmin kasvava liiketoiminta-alue vuonna 2021. Uusia yksiköitä johtavat Mikael Ojala (Connected Data) ja Karri Lehtinen (Cloud Platforms).

Solitan suurin yksikkö, ohjelmistokehitykseen erikoistunut Development sekä konsultointiin ja palvelumuotoiluun erikoistunut Design jatkavat samalla toimintamallilla kuin aiemmin.

”Datan parempi hyödyntäminen pilvipalvelujen avulla on jo vauhdissa monissa yrityksissä, mutta hyödyntämätöntä potentiaalia on vielä valtavasti. Suomella on kaikki edellytykset olla maailman kärkeä esimerkiksi dataohjautuvissa ennakoivan huollon palveluissa, älykkäässä tuotannon ohjauksessa sekä palveluiden personoinnissa ja kohdentamisessa. On todella innostavaa auttaa yrityksiä uudistamaan toimintatapojaan ja palveluitaan tavalla, joka tuottaa konkreettisia hyötyjä, tehokkuutta ja innovaatioita.”, tiivistää Connected Data -liiketoiminnan vetäjä Mikael Ojala.

Pilven hyödyntäminen Suomessa Euroopan kärkeä

Eurostatin tuoreiden tilastojen mukaan Suomi ja Ruotsi johtavat selkeästi yritysten pilvipalvelujen käyttöä EU-alueella. Myös Solitan pilviliiketoiminta on kasvanut vauhdilla viime vuodet. Yritys on saanut pilviosaamiselleen myös kansainvälistä tunnustusta, kuten Leader-statuksen tutkimusyhtiö ISG:n pohjoismaisessa Nordic Cloud Market -tutkimuksessa. Solita on Microsoftin ja Amazon Web Services:in auditoima palveluntarjoaja ja sille on myönnetty mm. vaativat Microsoft Azure Expert Managed Services Provider (MSP) – ja AWS Managed Services Provider -sertifioinnit. Google Cloud Platforms -kumppanuus on kolmas kivijalka.

“Suomessa jo kolme neljäsosaa yrityksistä hyödyntää pilvipalveluja ja olemme siinä EU:n kärkeä. Yritykset ovat kuitenkin hyvin eri vaiheissa pilvisiirtymänsä suhteen – tällä hetkellä palvelemme asiakkaidemme tarpeita niin ensi vaiheen kokeiluissa kuin laajojen järjestelmäympäristöjen hallinnassa monipilviympäristössä. Olemme erityisesti varteenotettava kumppani asiakkaille, jotka vievät läpi transformaatiota ja kehittävät digitaalisia palveluitaan monitoimittajaympäristössä julkisessa pilvessä. DevOps ja CloudOps ovat Solita CloudBlox™ -palvelumme keskiössä.”, kommentoi Cloud Platforms -pilviliiketoimintaa johtava Karri Lehtinen. Solitan pilviasiakkaisiin kuuluvat mm. Suomen Eduskunta, Säästöpankki ja Tamro.

Solita jatkaa data-, integraatio- ja pilviosaajien rekrytointeja ja hakee osaajia ympäri Suomea. Solitalla on toimipisteet Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa, ja Lahdessa sekä kevyttoimistot Kuopiossa, Joensuussa ja Jyväskylässä. Lisäksi yrityksellä on muilta paikkakunnilta käsin etämoodissa toimivia työntekijöitä.

Lue lisää:

Lisätietoja:
Solita, Mikael Ojala, Senior Vice President, Connected Data, 
[email protected], p. 050 919 3535

Solita, Karri Lehtinen, Senior Vice President, Cloud Platforms, 
[email protected], p. 040 507 8474

Kirjoittaja

Solita