12.12.2016Uutinen

Solita palvelukumppaniksi Omahoito- ja digitaaliset arvopalvelut (ODA) -kärkihankkeeseen

Digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys Solita on valittu yhdessä Mediconsultin kanssa toteuttamaan Omahoito- ja digitaaliset arvopalvelut (ODA) -palvelukokonaisuus sekä tarjoamaan sille ylläpito- ja tukipalvelut. ODA-palvelukokonaisuudessa kunnat uudistavat sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja ja rakentavat itse- ja omahoitoa tukevien sähköisten palvelujen kansallista kokonaisuutta.

Omahoito- ja digitaaliset arvopalvelut -hankkeessa luodaan tulevaisuuden sote-palveluiden toiminnallista mallia ja toteutetaan merkittävä toiminnallinen muutos sote-palveluihin. Uuden palvelun avulla käyttäjät voivat jatkossa saada sähköisesti analyysin omasta tilanteestaan sekä terveyteensä ja hyvinvointiinsa liittyvistä riskeistä, voivat tehdä hoidon- tai palvelutarpeen arvioinnin osaltaan sekä yhdessä ammattilaisen kanssa luoda henkilökohtaisen hyvinvointisuunnitelman. Palvelukokonaisuus tuo yhteen potilas- ja asiakastietojärjestelmien tiedot, asiakkaan itse tallentamat arviot ja seurantatiedot.

ODA-hanketta ohjaa sosiaali- ja terveysministeriö ja se tukee kansallisen sote-uudistuksen tavoitteita. ODA on hallitusohjelmaan kuuluva kärkihanke, jonka tavoitteita ovat sote-palveluiden asiakaslähtöisyys sekä palveluiden digitalisointi. Mukana ODA -hankkeessa ovat sen isäntäkunta Espoo sekä Hämeenlinna, Joensuu, Kuopio, Oulu, Sodankylä, Tampere, Turku, Helsinki, Porvoo, Lahti, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri ja Varsinais-Suomen sekä Keski-Suomen sairaanhoitopiirit.

”ODA-hankkeessa mullistetaan sosiaali-ja terveydenhuollon nykyinen toimintamalli, jossa jonotetaan, varataan aika puhelimitse ja mennään vastaanotolle. ODA on hyvä esimerkki hankkeesta, jossa käyttäjä nostetaan keskiöön. Kärkihankkeen luonteen mukaisesti tuotamme yhdessä asiakkaidemme kanssa modernin palvelukokonaisuuden, jonka käyttäminen on helppoa riippumatta ajasta, paikasta tai loppukäyttäjän taustasta. On hienoa päästä mukaan parantamaan suomalaisten hyvinvointia sekä viedä Suomi seuraavalle tasolle hyvinvoinnin ja digitalisaation yhteen liittämisessä tämän hankkeen myötä”, kertoo Solitan liiketoiminnasta julkishallinnossa vastaava johtaja Lauri Helenius.

Hankintapäätös tehtiin 9.12.2016 KL-kuntahankinnat Oy:n toimesta ja sopimusneuvottelut aloitettaan hankintalain mukaisen odotusajan kuluttua.

Lisätietoja:
Solita Oy, Lauri Helenius, liiketoimintajohtaja, Digitaalinen yhteiskunta, lauri.helenius[at]solita.fi, puh. 040 5294 354

Solita on digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys. Olemme asiakkaidemme matkaopas muuttuvassa maailmassa. Luomme uutta liiketoimintaa ja palveluja yrityksille ja julkishallinnolle yhdistämällä teknologian, liiketoimintaprosessit ja sisällöt uudella tavalla. Vuonna 1996 perustettu Solita tuottaa digitaalisia ratkaisuja ja verkkopalveluita sähköiseen liiketoimintaan ja asiointiin sekä tiedolla johtamiseen. Yhtiön liikevaihto vuonna 2015 oli 49,7 miljoonaa euroa. Solita työllistää lähes 500 digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijaa Helsingissä, Tampereella ja Oulussa.

Mediconsult Oy on suomalainen vuonna 1975 perustettu vaativiin terveyden- ja sosiaalihuollon potilastiedon, toiminnanohjauksen, omahoidon sekä sähköisen asioinnin ratkaisuihin keskittyvä tietojärjestelmätoimittaja. www.mediconsult.fi

Lue lisää ODA-palveluista

 

Kirjoittaja

Solita