15.6.2022Uutinen

Solita nimitti Auli Peltolan johtoryhmään

Solita laajentaa moderneja elinkaaripalveluitaan

Teknologia-, data- ja designyhtiö Solita on nimittänyt Auli Peltolan konsernijohtoryhmäänsä. Uudessa tehtävässään Auli Peltola vastaa kokonaistarjooman laajentamisesta sekä elinkaaripalvelujen jatkokehittämisestä.
 
Auli Peltola on aiemmin toiminut teknologiayhtiö Neomore Consultingin toimitusjohtajana sekä useissa johtotehtävissä Tietoevryllä. Lisäksi hän on työskennellyt konsultointi- ja johtotehtävissä Atos IT Solutions and Servicesin sekä Siemensin palveluksessa.

”Tavoitteemme on kulkea asiakkaan kanssa koko matka kohti hyvää järjestelmäarkea, asiakaslähtöisiä palveluja ja dataohjattua liiketoimintaa, ideoista toteutukseen ja jatkuvaan kehittämiseen. On ilo saada Auli joukkoomme ja mukaan palvelumalliemme kehitystyöhön,” iloitsee Solitan toimitusjohtaja Ossi Lindroos.

“Perinteinen ulkoistaminen ei palvele riittävällä tavalla yritysten strategisissa datakeskeisissä kokonaisuuksissa. Haluamme tarjota digitaalisen liiketoiminnan tarpeisiin uudenlaista elinkaaripalvelua, jossa yhdistyvät ketterä kumppanuus lähellä asiakasta, automaatio ja skaalautuva, kustannustehokas toimituskyky.”

”Solita on kasvanut kokoluokkaan, jossa se pystyy jatkossa palvelemaan asiakkaitaan entistä laajemmin digitaalisissa kokonaistoimituksissa ja tietojärjestelmien modernisointihankkeissa, mukaan lukien elinkaaripalvelut. On hienoa päästä jatkokehittämään näitä palveluja entistä kattavammaksi ja haastamaan alaa moderneilla ja reiluilla tavoilla toimia”, kertoo Auli Peltola. ”Solitan laaja teknologiaosaaminen ja inhimillinen työkulttuuri ovat mainio ja innostava lähtökohta tähän työhön sekä myös henkilökohtaisesti.”

Liiketoimintakriittisten palvelujen vartija

Jo 1500 henkeä kuudessa maassa työllistävän Solitan tarjooma kattaa konsultoinnin, palvelumuotoilun, ohjelmistokehityksen, AI- ja analytiikkaratkaisut, integraatiot sekä pilvipalvelut. Yrityksellä on myös laaja, kansainvälinen yhteistyöverkosto.

Solita vastaa useista yhteiskunnallisista ja liiketoimintakriittisistä palveluista, kuten suomalaisten terveydenhuollon Omaolo-palvelujen suunnittelemisesta ja kehittämisestä sekä Fintrafficin tieliikenteen ohjausjärjestelmästä, ja rautatieliikenteen järjestelmäkokonaisuudesta Suomessa.

Valmistavan teollisuuden ja vähittäiskaupan esimerkkejä ovat metsäkoneyritys Ponssen kestävää kehitystä tukeva dataohjautuvan palveluliiketoiminnan ratkaisu sekä Cannesissa Kultaisen leijonan voittanut S ryhmän Omat ostot -palvelu, jonka avulla asiakkaat voivat analysoida kulutustaan Suomen laajinta ja yksityiskohtaisinta dataa hyödyntäen.

”Tietojärjestelmistä ja dataohjautuvuudesta on tullut yrityksille ja yhteiskunnalle entistä kriittisempiä asioita. Tarvitaan ihmislähtöisesti suunniteltuja, kestävän kehityksen periaatteet huomioivia palveluja, jotka hyödyntävät tehokkaasti niin pilvipalvelujen ja data-alustojen jatkuvasti kehittyviä mahdollisuuksia. Erilaiset apit liittävät palvelut toisiinsa ja ekosysteemiin kuin legopalikat, ja elinkaaripalveluilla ja ketterällä kehittämisellä (DevOps, DataOps, APIOps) varmistetaan, että asiakkaalle syntyy arvoa jatkuvasti, ei vain lanseeraushetkellä”, kuvaa Auli Peltola.

Lisätietoja:

Solita, Auli Peltola, Chief Business Officer, Emerging Offering, p. +358 50 349 8418, [email protected]

Solita, toimitusjohtaja Ossi Lindroos, p. +358 40 750 7637, [email protected]

Kirjoittaja

Solita