Solita Meeting Point 10.10.2017

Miten tekoäly muuttaa liiketoimintaa? Kuinka johtaa muutosta? Mitä on tulevaisuuden palvelumuotoilu? Tervetuloa Solita Meeting Pointiin!

Tervetuloa Solita Meeting Pointiin tiistaina 10.10. kuulemaan miten tekoälyn hyödyntämisellä, paremmalla muutosjohtamisella ja palvelumuotoilulla luodaan uutta liiketoimintaa. Tulevaisuuden menestys pohjautuu tekoälyn ja ihmisyyden yhdistelmään. Entistä parempi muutosjohtaminen sekä palvelumuotoilu ovat uuden liiketoiminnan ja digitaalisten palveluiden kehittämisen ytimessä. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa ja mitkä ovat vaikutukset liiketoiminnalle? 

Keynote-puhujamme, TED Talkeistakin tunnettu teknologia-sosiologi Zeynep Tufekci johdattaa meidät tekoälyn maailmaan ja siihen, miten tekoälyyn voi yhdistää inhimillisyyden ja eettisyyden. Anna Seppänen avaa aamun aiheenaan myötätunto yritysten menestystekijänä. Kuulemme myös mielenkiintoisia caseja esimerkiksi Fortumin innovaatiokiihdyttämöstä ja KONEen asiakaslähtöisestä strategiasta ja CX Lab -hankkeesta. Trackeilla pääset tutustumaan algoritmien merkitykseen myynnissä Petri Parvisen puheenvuoron myötä ja kuulemaan Solitan ja Palmun asiantuntijoiden kokemuksia muun muassa tekoälyn hyödyntämisestä, tietoturvan tärkeydestä ja muutosjohtamisesta.

Tapahtumassa saat myös käsiisi uunituoreen Solita Think Tank -raportin, joka keskittyy dataohjautuvan liiketoiminnan mahdollisuuksiin.

Tapahtuma on maksuton, ja se on suunnattu yritysten liiketoiminnasta ja digitaalista palveluista vastaaville (ei it-alan palveluntarjoajille). Puheenvuorot ovat suomeksi keynotea lukuun ottamatta.

Aika: ti 10.10.2017 klo 8.30-13.00
Paikka: Clarion Hotel, Tyynenmerenkatu 2, Helsinki

Tapahtuma on täynnä, mutta voit ilmoittautua jonotuslistalle. Ilmoitamme mikäli peruutuspaikkoja tulee. Voit katsoa puheenvuorot myös striimin kautta.

Ilmoittaudu

Ohjelma:

8.30 Ilmoittautuminen ja aamiainen

9.00 Tilaisuuden avaus
Jari Niska, toimitusjohtaja, Solita

9.10 Empatia, myötätunto ja entistä parempi työelämä
Anna Seppänen, tutkijatohtori, Helsingin yliopisto

9.40 Case Fortum: Miten kiihdyttämöistä syntyy innovaatioita
Mikko Väätäinen, Business Designer, Solita

10.10 Kahvitauko ja siirtyminen trackeille

Track 1: Teknologia ja tekoäly

10.40 Tekoäly liiketoiminnan kasvuvoimana
Mikko Haikonen, Principal Consultant, Solita

11.00 Näin hakkeri varastaa yrityksesi tiedot – jälkiä jättämättä!
Iiro Uusitalo, Cloud Service Specialist, Solita

11.20 Digitalisointi ei ole päämäärä, hyvä elämä on
Iivari Airaksinen, palveluliiketoiminnan muotoilija, Palmu

Track 2: Palvelumuotoilu ja muutosjohtaminen

10.40 eSELLING on täällä! Signaalit ja oppivat algoritmit myynnissä
Petri Parvinen, professori, Aalto-yliopisto

11.00 Asiakaslähtöisyys on tarkkailua ja kuuntelua, ei kyselyä
Juhani Lith, palveluarkkitehti, Palmu
Hans Sandvik, palveluarkkitehti, Palmu

11.20 Case GE & Lean Startup: miten virtahepo oppi tanssimaan
Marko Taipale, Principal Consultant, Solita

Siirtyminen pääsaliin. Kaikille yhteinen ohjelma jatkuu.

11.45 Case KONE: Uusi asiakaslähtöinen strategia ja Case CX Lab
Ville Nore, Manager, Service Design, KONE 
Timo Tiainen, Director, Concepts and Design, KONE

12.15 KEYNOTE: Machine intelligence makes human morals more important
Zeynep Tufekci, Techno-sociologist, Associate Professor, University of North Carolina & Writer, New York Times

13.00 Yhteenveto ja lounas

Puhujat

Puhujina mm.

 • KEYNOTE: Zeynep Tufekci

  Zeynep Tufekci is an associate professor at the University of North Carolina and a contributing opinion writer at the New York Times. She is working on a book about Artificial Intelligence, Machine Learning and our Political Crossroads, especially increasing authoritarianism worldwide.

 • Anna Seppänen

  Anna Seppänen työskentelee sosiaalietiikan tutkijana Helsingin yliopistossa. Hän kuuluu CoPassion-tutkimusryhmään, joka selvittää, mitä merkitystä myötätunnolla on organisaatioiden hyvinvoinnille. Annan tutkimusteemoja ovat työelämän etiikka ja yritysten yhteiskuntavastuu.

 • Marko Taipale

  Marko Taipale auttaa Solitan asiakkaita rakentamaan innovaatiota heidän omaan toimintaympäristöönsä ja kehittää yhdessä asiakkaiden kanssa tehokkaampia toimintatapoja tuote- ja palvelukehitykseen.

 • Mikko Väätäinen

  Mikko Väätäinen on yhdistelmä luovaa suunnittelua ja innovaatiotoiminnan fasilitointia. Hän auttaa asiakkaitamme uuden liiketoiminnan kokeiluissa ja kyvykkyyksien valmennuksissa. Lupauksena oivalluksia ja toimintaa.

 • Iiro Uusitalo

  Iiro Uusitalo on tunnettu valkohattuhakkeri, joka on paljastanut useita merkittäviä tietoturva-aukkoja. Iiro toimii päivisin Linux- ja tietoturva-asiantuntijana, ja öisin metsästää bugeja bug bounty -ohjelmissa ympäri maailmaa.

 • Iivari Airaksinen

  Iivari Airaksinen auttaa yrityksiä ratkaisemaan asiakkaiden oikeita ongelmia. Tämä tarkoittaa fokusoimista asiakkaille merkityksellisiin ja yritykselle kannattaviin asioihin. Päämääränä hyvä elämä, ei digitalisointi.