22.11.2017Uutinen

Solita laajentaa Tallinnaan

Digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayhtiö Solita jatkaa kansainvälistymistään avaamalla toimipisteen Tallinnaan. Tallinnan yksikkö toimii ensi vaiheessa Suomen ja Skandinavian asiakkuuksia palvelevana osaamiskeskuksena. Solita rekrytoi Tallinnaan tällä hetkellä erityisesti data-asiantuntijoita ja ohjelmistokehittäjiä.

Marraskuussa Tallinnan keskustassa avautuvan toimipisteen Solita Oü:n toimitusjohtajana toimii jatkossa Märt Ridala. Solitan uusi ja viihtyisä Tallinnan toimisto sijaitsee Tallinnan keskustassa vanhan kaupungin ja Viru-keskuksen läheisyydessä.

”Kasvumme on jatkunut hyvänä myös tänä vuonna ja on hienoa saada kasvavaan joukkoomme huippuasiantuntijoita nyt myös Virossa ja Ruotsissa. Kansainvälistymme orgaanisen kasvun kautta asiakkaidemme ehdoilla ja ihmisläheisestä yrityskulttuuristamme kiinni pitäen”, kertoo Solitan toimitusjohtaja Jari Niska.

”Tallinnassa on huippuluokan osaajia ja aktiivinen, kansainvälinen IT-yhteisö. On hienoa päästä rakentamaan Solitan kasvua myös Viron suuntaan. Solitan ketterä ja lämmin yrityskulttuuri ja kasvu ovat saaneet positiivisen vastaanoton myös lahden tällä puolen”, kertoo Solitan Tallinnan toimintoja jatkossa vetävä johtaja Märt Ridala. Ridala aloitti tehtävässään lokakuussa. Hän on toiminut useissa ICT-alan johtotason tehtävissä, kuten Telian Suomen, Ruotsin ja Viron Lean Startups -tuotekehitystiimin vetäjänä sekä startup-yrittäjänä.

Solita etsii tällä hetkellä Tallinnaan erityisesti datasta, pilvipalveluista, ohjelmistokehityksestä sekä tietoturvasta kiinnostuneita kokeneita asiantuntijoita. Yritys käynnistää myös tammikuussa 2018 ohjelmistokehittäjille suunnatun tekoälyosaamisen koulutusohjelman, johon voi hakea ja osallistua myös Tallinnasta ja Tukholmasta. Ohjelma on suunnattu kokeneille ohjelmistokehittäjille tai -arkkitehdeille, jotka haluavat oppia työn ohella tulevaisuudessa tarvittavia koneoppimisen ja tekoälyn (Machine Learning & AI) teknologioita ja työkaluja.

Kansainvälistyminen etenee

Solita avasi ensimmäisen kansainvälisen toimistonsa Ruotsiin Tukholmaan tammikuussa. Solitan kansainvälisiin asiakkaisiin kuuluvat mm. Assa Abloy, Atria, Ensto, Fazer, Finnair, Fortum ja Metso.

Solita työllistää jo yli 650 digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijaa palvelumuotoilijoista ja lean startup -asiantuntijoista ohjelmistokehittäjiin, business intelligence- ja data science-asiantuntijoihin sekä pilvi- ja integraatioratkaisujen osaajiin.

Lisätietoja:
Jari Niska, CEO, Solita Oy, [email protected], puh. +358 40 524 6400
Märt Ridala, Director Estonia, [email protected], puh. +372 513 4833

Solita on digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys. Olemme asiakkaidemme matkaopas muuttuvassa maailmassa. Solita tuottaa digitaalisia ratkaisuja ja verkkopalveluita sähköiseen liiketoimintaan ja asiointiin sekä tiedolla johtamiseen. Vuonna 1996 perustetun Solitan pro forma liikevaihto vuonna 2017 on 76 miljoonaa euroa. Solita työllistää yli 650 digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijaa Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Singaporessa, Tallinnassa ja Tukholmassa.

Kirjoittaja

Solita