4.12.2019Uutinen

Solita laajentaa kumppaniverkostoaan – verkostossa jo 150 yritystä

Friends of Solita

Teknologia-, strategia- ja designyhtiö Solita on laajentanut kumppaniverkostoaan kattamaan yli 150 teknologia- ja konsultointialan toimijaa Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Friends of Solita -kumppaniverkosto uudistaa Solitan kumppanitoiminnan mallin ja lisää toiminnan avoimuutta. Solitan kumppaniverkosto palvelee Solitan asiakkaita aiempaa joustavammin myös erityisosaamisten osalta ottamalla mukaan laajemman kumppaniverkoston jo hankkeen varhaisessa vaiheessa. Solita etsii verkostoonsa jatkossakin uusia kumppaneita.

Friends of Solita -kumppaniverkostoon etsitään esimerkiksi eri teknologioihin ja tuotteisiin, tietoturvaan, projektijohtamiseen ja johdon konsultointiin erikoistuneita yhteistyöyrityksiä. Solitalla on tällä hetkellä yli 150 kumppaniyrityksen toimiva verkosto Suomessa, Ruotsissa ja Virossa.

Tyypillisestä alihankintamallista eroavan Friends of Solita -toimintamallin ideana on ottaa kumppanit mukaan aiempaa aikaisemmassa vaiheessa suunnittelemaan yhteistyötä. Saadessaan asiakkaalta pyynnön omien palvelualueidensa ulkopuolelta, Solita välittää tiedon haetuista osaamisalueista kumppaniverkostolleen, mikä tuo asiakkaan ulottuville aiempaa laajemman osaamisvalikoiman, aiempaa nopeammin.

”Friends of Solita -verkoston avulla autamme asiakkaitamme etsimään tarvittavaa osaamista myös oman palveluvalikoimamme ulkopuolelta ja luomme pitkäaikaisempia, toimialan yleisiä käytäntöjä symbioottisempia yhteistyömalleja kumppaneidemme kanssa.

 

Kansainvälistymisemme myötä voimme jatkossa välittää suomalaista osaamista myös maailmalle”, kertoo Solitan johtoryhmän jäsen, liiketoimintajohtaja Peter Barkman. “Uskomme saavamme myös motivoituneempia tekijöitä ja syvempää kontribuutiota tehdessämme yhdessä työtä asiakkaille.”

Solita on kasvanut viime vuodet voimakkaasti, ja työllistää jo lähes 1000 digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Virossa, Saksassa, Belgiassa ja Tanskassa erilaisissa palvelumuotoilu-, konsultointi-, ohjelmistokehitys-, data- ja pilvihankkeissa. Oman väen lisäksi Solita työllistää hankkeissaan jatkuvasti riippuen 200-300 yhteistyökumppaneiden osaajaa.

Kumppaneita haetaan edelleen

Solita näkee kumppanitoiminnan sekä asiakkaan, kumppanin että Solitan kannalta win-win-win-tilanteena.

”Ketterästi toimivat ekosysteemit ja yhteistyö ovat välttämättömiä nopeasti muuttuvalla teknologia-alalla – kukaan ei pysty enää yksin hallitsemaan kaikkia palvelualueita. Meillä on jo pitkä kokemus kumppaneiden kanssa toimimisesta ja näemme tässä toimintamallissa arvoa kaikille osapuolille: asiakas löytää ketterästi etsimäänsä osaamista, kumppani säästää myynti- ja markkinointikuluissaan ja Solita kasvattaa liiketoimintaansa ja asiakkailleen luomaa arvoa”, kommentoi Solitan kumppanitoiminnasta vastaava Harri Kulmala.

Lisätiedot:
Solita, Senior Vice President Peter Barkman
p. +358 50 310 0657, [email protected]

Solita, Head of Partner Network Harri Kulmala
p. +358 40 568 2272 [email protected]

Kirjoittaja

Solita