27.10.2021Uutinen

Solita laajentaa Health-toimialaosaamistaan ja palkkaa 50 uutta osaajaa

Solita palkkaa 50 uutta osaajaa

Teknologia-, data- ja designyhtiö Solita on jatkanut hyvää kasvuaan myös terveys- ja hyvinvointialaan liittyen. Yritys työllistää jo yli 200 terveys- ja hyvinvointialan strategia-, palvelumuotoilu-, ohjelmistokehitys- ja arkkitehtuurihankkeissa työskentelevää asiantuntijaa. Kevääseen 2022 mennessä tavoite on palkata vähintään 50 uutta alan osaajaa.

Solitan yli 200 Health-osaajaa rakentavat ja ylläpitävät monia yhteiskunnan digi-infrastruktuurin kannalta merkityksellisiä palveluita sekä yksityisen että julkisen sektorin toimijoille. Solitan toteuttamia palveluita terveys- ja hyvinvointialalla ovat mm. DigiFinlandin Omaolo- ja THL:lle Koronavilkku-palvelut, KELAn kansallinen ajanvaraus ja Fimean lääkkeiden myyntiluparekisteri. Solita tekee myös laajaa tutkimus- ja tuotekehitysyhteistyötä terveydenhuollon kanssa ohjelmistokehityksen alueella ja on jo aiemmin kehittänyt muun muassa tekoälyä hyödyntävän työkalun kirurgeille. Solitalle on myönnetty ISO 13485-laatujärjestelmäsertifikaatti älykkäiden lääkinnällisten laitteiden kehitykseen. ISO 13485 on kansainvälinen johtamisjärjestelmästandardi terveydenhuollon laitteiden ja tarvikkeiden suunnitteluun ja tuotantoon. Solita tekee tutkimusta ja toimii edelläkävijänä ketterien menetelmien kehittämisessä lääkinnällisten laitteiden säädellyssä ympäristössä, ns. RegOps-mallilla.

”Yhdistämällä teknologian mahdollisuuksia parempaan ihmisymmärrykseen ja toimintamallien uudistamiseen luomme entistä vaikuttavampia ja toimivampia hyvinvointipalveluja – ja sitä kautta parempaa elämää ja arkea, mikä tekee osaajiemme työstä erityisen merkityksellistä. Parhaiden terveyspalvelujen rakentamisessa tarvitaan luovia moniosaajatiimejä: esimerkiksi strategiatyön, palvelumuotoilun, tietoturvan, data-alustojen ja analytiikan, ohjelmistokehityksen ja integraatioiden ammattilaisia”, kertoo Solitan Health-osaamisaluetta luotsaava Risto Kaikkonen. ”Valmistaudumme nyt hyvinvointialueiden kasvaviin tarpeisiin ja etsimme mukaan kasvumatkallemme lisää tekijöitä, joilla on paloa terveys- ja hyvinvointipalveluihin. Koulutamme myös junioriosaajia alan saloihin aktiivisesti omalla Growth Academy -koulutusohjelmallamme.”

Suomen lisäksi Solita toimii myös Ruotsissa, Tanskassa, Belgiassa, Virossa ja Saksassa. Solita Healthin osaajat ovat mukana monenlaisissa hankkeissa, kuten muutosjohtamisessa, uusien toimintamallien ja palvelujen luonnissa ja älykkäiden lääkinnällisten laitteiden kehityksessä.

Haluatko mukaan rakentamaan tulevaisuuden terveydenhoidon ja hyvinvoinnin palveluita? Lue lisää avoimista paikoista.

Lisätietoja:

Risto Kaikkonen, Director, Health and Wellbeing, Solita Oy, 041 536 8745, [email protected]

Elina Piipponen, Director, Talent Acquisition, Finland, Solita Oy, 050 486 9482, [email protected]

Kirjoittaja

Solita