2.11.2017Uutinen

Solita julkisti Agile Data -palvelut vauhdittamaan yritysten dataliiketoimintaa

Tähtäimessä myös kansainväliset markkinat

Digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys Solita on julkistanut Agile Data™ -palvelukokonaisuuden, joka auttaa yrityksiä nopeuttamaan dataliiketoiminnan kokeilujaan sekä automatisoimaan pilvipohjaisia tietovarastointiratkaisujaan. Helposti käyttöönotettavat palvelut vastaavat sekä yritysten kulttuurinmuutos- että työkalutarpeisiin, kiihdyttäen dataan pohjautuvan päätöksenteon, uuden liiketoiminnan ja tekoälyratkaisujen kehittämistä.

Älykäs datan hyödyntäminen johtaa tällä hetkellä murrokseen monella toimialalla. Yrityksistä menestyvät ne, jotka pystyvät hyödyntämään dataa päätöksenteossa ja asiakaslähtöisten palveluiden kehittämisessä nopeasti ja luovasti. Solita kehitti Agile Data™ -palvelukokonaisuuden vastaamaan asiakkaidensa tarpeisiin rakentaa uudenlaista datatekemisen kulttuuria ja hyödyntää tekemistä tehostavia työvälineitä ja teknologioita. Solitan Agile Data™ on yhdistelmä kehitystyökaluja, arkkitehtuuriratkaisuja ja Data DevOps -toimintatapoja.

”Haluamme tarjota yrityksille datan hyödyntämisen kokonaispalvelun, joka kattaa koko dataliiketoiminnan arvoketjun dataohjautuvan kulttuurin vahvistamisesta tietovarastoinnin automatisointiin ja uusien palvelujen rakentamiseen”, Solitan Agile Data™  -ratkaisuista vastaava johtaja Pasi Jalonen kertoo.

”Yrityksillä on valtava into hyödyntää dataa, mutta usein liikkeelle lähtö on kankeaa. Agile Data™ -palvelussa dataliiketoiminnan kokeiluja tukeva palvelukokonaisuus on mietitty valmiiksi, ja on nopeasti käyttöönotettavissa. Nykyaikainen, pilvipohjainen tietovarastointiratkaisumme auttaa vastaamaan liiketoiminnan tarpeisiin ketterästi. Samalla tavoitteenamme on muuttaa kaikkien data-ammattilaisten työ mielekkäämmäksi automatisoimalla rutiininomaiset tehtävät”, Jalonen jatkaa.

Suomalaista dataosaamista myös maailmalle

Solitan Agile Data™ -kokonaisuus muodostuu Agile Data Engine -ohjelmistosta sekä Agile Data Delivery -toimitusmallista. Solita auttaa yrityksiä myös dataliiketoiminnan ja -palveluiden suunnittelussa ja tarjoaa yritysten käyttöön kokeneiden tietovarastointi-, data science-, AI- ja pilvipalveluosaajien lisäksi myös palvelumuotoilun asiantuntijoita. Solita tähtää palvelukokonaisuudella Suomen lisäksi kansainvälisille markkinoille.

“Datan määrä ei ratkaise. Kilpailuetu yritysten välillä syntyy siitä, kuinka nopeasti ja oivaltavasti yritykset pystyvät analysoimaan saatavilla olevaa dataa ja muuttamaan toimintaansa tulosten pohjalta. Merkityksellistä tietoa tuottavien järjestelmien määrä kasvaa ja monimuotoistuu jatkuvasti ja niinpä datan hallintaa ja hyödyntämistä on kehitettävä koko yrityksessä kattavasti, ei siiloissa”, sanoo Jalonen.

Yritysmaailma on puhunut viime aikoina innokkaasti tekoälyn ja koneoppimisen hyödyntämisestä. Skaalautuva palveluarkkitehtuuri, tehokkaat teknologiaratkaisut ja kulttuurimuutos ovat avainasemassa myös tekoälysovellusten hyödyntämisessä.

”Yrityksissä tehdyt AI-ratkaisut ovat usein hyvin pistemäisesti toteutettuja eikä niiden takana ole pitkäkestoista arkkitehtuuria. Haluamme auttaa asiakkaitamme yhdistämään nopeuden ja teknologisen kestävyyden”, Jalonen kuvailee.

Lisätietoja:
Pasi Jalonen, Agile Data™  -palvelukokonaisuus, Solita
pasi.jalonen[a]solita.fi, p. 040 584 4076

Pekka Ahola, Vice President, Analytics & Cloud, Solita
pekka.ahola[a]solita.fi, p. 050 3644 226

Kirjoittaja

Solita