16.3.2017Uutinen

Solita ja Haltian aloittavat IoT-yhteistyön

Digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys Solita sekä IoT- laitteiden ja -alustojen tarjoaja Haltian aloittavat yhteistyön, jonka tarkoituksena on tarjota suomalaisyrityksille nopea ja kustannustehokas tapa ryhtyä käytännön IoT-toimiin ja kehittämään uutta liiketoimintaa pilottihankkeiden avulla.

Teollinen internet ja IoT (asioiden internet, internet of things) ovat olleet viime vuosien kuumia puheenaiheita yritysmaailmassa. Konkreettisia IoT-toteutuksia on kuitenkin toistaiseksi nähty suomalaisyrityksissä vähän, sillä hankkeiden käynnistäminen ja IoT-ratkaisuihin vaadittavan ekosysteemin luominen on usein koettu hitaaksi ja kalliiksi.

Solita ja Haltian aloittavat nyt IoT-yhteistyön, jonka puitteissa yritykset tarjoavat asiakkaille kokonaisuuden, jossa mittaavat laitteet, anturit ja IoT-alusta yhdistyvät ohjelmistoihin, data-analytiikkaan sekä pilvipalveluihin. Asiakas voi ottaa kokonaisuuden käyttöönsä ketterästi ja keskittyä uusien palveluidensa ja liiketoimintansa kehittämiseen.

”IoT-puheiden jälkeen on aika siirtyä tekemään asioita konkreettisemmin. Teknologiat ja laitteet ovat nyt valmiita ja palveluntarjoajille on karttunut kokemuksia olemassa olevien teknologioiden hyödyntämisistä ja liiketoimintamahdollisuuksista. Yhteistyöllä Haltianin kanssa haluamme tehdä ratkaisujen rakentamisesta asiakkaillemme entistä helpompaa”, Solitan IoT-liiketoiminnasta vastaava johtaja Janne Siltari kertoo.

Dataohjautuvan liiketoiminnan työkalupakki sensoreista palvelumuotoiluun

Haltianin IoT-alustalla, -työkaluilla ja sensoreilla asiakasyritys pystyy luomaan verkon, joka kerää dataa halutuista toiminnoista ja asioista: helposti asennettavilla, monikäyttöisillä sensoreilla voidaan mitata esimerkiksi lämpötilaa, ilmanpainetta ja -kosteutta, tärinää tai valoisuutta. Solitan ratkaisuilla puolestaan kerätään ja analysoidaan data päätöksentekoa ja uuden liiketoiminnan kehittämistä helpottavaan muotoon. Solita tarjoaa asiakkailleen myös konsultointipalveluja, kuten tukea IoT-strategian ja -tiekartan rakentamiseen sekä uusien, asiakaslähtöisten palvelujen konseptointiin ja toteuttamiseen.

Kokonaisuus istuu kaikille teollisuudenaloille. Solita ja Haltian uskovat ratkaisuille olevan kysyntää etenkin perus- ja meriteollisuudessa sekä rakennus- ja terveydenhoitoalalla.

”Seuraavien vuosien aikana näemme ison uuden aallon IoT-liiketoiminnassa. Yhdessä Solitan asiantuntijajoukkueen kanssa pystymme nyt tarjoamaan asiakkaille kokonaisuuden, jonka avulla on helppo ja nopea lähteä kokeilemaan vaativiakin hankkeita”, Haltianin toimitusjohtaja ja yhtiön perustaja Pasi Leipälä kertoo.

Liikkeelle pääsy pilottihankkeessa vie vain muutamia päiviä, kun se aiemmin vei pahimmillaan kuukausia. Kokonaisuuden avulla on myös mahdollista räätälöidä ja modernisoida olemassa olevaa asiakkaan ekosysteemiä.

Lisätietoja:
Solita Oy, johtaja, IoT Janne Siltari, [email protected], puh. 040 517 0196
Haltian Oy, toimitusjohtaja Pasi Leipälä, [email protected], puh. 040 543 4579

Solita on digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys. Olemme asiakkaidemme matkaopas muuttuvassa maailmassa. Luomme uutta liiketoimintaa ja palveluja yrityksille ja julkishallinnolle yhdistämällä teknologian, liiketoimintaprosessit ja sisällöt uudella tavalla. Solita tuottaa digitaalisia ratkaisuja ja verkkopalveluita sähköiseen liiketoimintaan ja asiointiin sekä tiedolla johtamiseen. Vuonna 1996 perustetun Solitan liikevaihto vuonna 2016 oli 58,5 miljoonaa euroa. Solita työllistää jo 500 digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijaa Helsingissä, Tampereella, Oulussa ja Tukholmassa.

Haltian Oy on oululainen, entisten nokialaisten vuonna 2012 perustama langattoman teknologian innovatiiviseen tuotekehitykseen ja tuotteistukseen erikoistunut korkean tason laitteisto-, ohjelmisto- ja tuotesuunnittelutalo. Me pystymme tuotteistamaan kaikenlaiset sensori- ja mobiiliteknologian langattomat ratkaisut, miniatyyrimekaniikoista teolliseen internettiin. Hyvin suunniteltu prosessimme ja huippuosaava tiimimme tekee meistä tehokkaan kumppanin uusien ja erittäin laadukkaiden elektroniikka- ja ohjelmistotuotteiden suunnitteluun ja markkinoille saattamiseen. Haltian on saavuttanut merkittävän aseman langattomien ratkaisujen tuotteistajana, sekä alueellisena työllistäjänä, toiminta-alueenaan maailmanlaajuiset markkinat. http://www.haltian.com ja http://www.thingsee.com

Kirjoittaja

Solita