7.4.2017Uutinen

Solita ja DNA voittoon Grand One -kilpailussa

Solitan DNA:lle toteuttama, tekoälyä hyödyntävä ’Unelmien data-alusta’ -palvelu on voittanut Paras datan käyttö -kategorian Grand One 2017 -kilpailussa. Myös Solitan ja Tekesin menestyksekkäästi uudistama rahoitushakemuspalvelu menestyi finaalissa ja palkittiin kunniamaininnalla parhaan B2B-palvelun kategoriassa.

Grand One on Suomen suurin digitaalisen median töille tarkoitettu kilpailu. Grand One -kilpailuun osallistui tänä vuonna 257 työtä. Solitan asiakkaista finaaliin ja palkintosijoille ylsivät DNA:n kanssa toteuttamamme tekoälyä hyödyntävä data-alusta sekä Tekesin kanssa toteuttamamme rahoitushakemuspalvelun uudistaminen. Grand One-voittajat julkistettiin palkintogaalassa Helsingissä 6.4.

Myös Solitaan viime viikolla yhdistynyt Palmu ja KSF Media palkittiin kunniamaininnalla UX-Design-kategoriassa Faktapp-oppimissovelluksen viimeistellystä ideasta ja käyttökokemuksesta.

Solita juhlii Grand One-voittoa nyt kolmantena vuonna peräkkäin. Solitan GS1 Finlandille suunnittelema ja toteuttama, päivittäistavarakauppaa digitalisoiva Golli-palvelu valittiin Vuoden parhaaksi B2B-palveluksi viime vuoden Grand One -kilpailussa, jossa Solitan työt saivat myös kunniamainintoja innovatiivisin digitaalinen palvelu- ja paras B2B-palvelu kategorioissa.

DNA – Tekoälyä hyödyntävä unelmien data-alusta

Voittaja Paras Datan käyttö -kategoriassa

Unelmien data-alusta on DNA:n asiakasta ja asiakaskokemuksen kehittämistä palveleva, tekoälyä hyödyntävä analytiikkaratkaisu. Se mahdollistaa aidosti yhtenäisen ja personoidun asiakaskokemuksen kaikissa kanavissa. Lisäksi Unelmien data-alusta tarjoaa DNA:n liiketoiminnalle työkaluja parempaan johtamiseen aina verkkojen suunnittelusta markkinointiin ja asiakaspalveluun. Se mahdollistaa mm. operatiiviset markkinointitoimenpiteet jopa 300 kertaa aiempaa nopeammin.

Tuomariston perustelut: ”Kun arvostelukriteerinä on datan käyttö, niin työ on sarjassaan ylivoimainen. Liiketoiminnassa aidosti näkyvää, edistyksellistä tekemistä.”

Lue lisää DNA:n data-alustasta


Tekes – Kitkaton hakemuspalvelu ja 15 000 vapautunutta työtuntia

Paras B2B-verkkopalvelu-kunniamaininta

Innovaatiorahoituskeskus Tekes palvelee vuosittain tuhansia suomalaisia yrityksiä, yliopistoja ja tutkimuslaitoksia tukemalla suomalaista tutkimus- ja kehitystyötä sekä innovaatioita ja sitä kautta kansantaloutemme kasvua. Tekes käsittelee vuosittain noin 10 000 rahoitushakemusta, ja asiointipalvelut on täysin sähköistetty. Uudistimme Tekesin kanssa rahoitushakemuspalvelun. Uudistus tehtiin käyttäjien ehdoilla. Asioinnista tuli helppoa, selkeää ja läpinäkyvää, ja uusi palvelu säästää sekä asiakkaan että Tekesin aikaa ja vaivaa: Lopputuloksena 40 % nopeampi rahoitushakemuksen täyttöaika, 97 % asiakastyytyväisyys ja 15 000 tuntia vapautunutta työaikaa.

Tuomariston perustelut: ”Palvelu luo tyypillisesti byrokraattiseen ja vaikeaselkoiseen toimialaan uuden ja yksinkertaisen standardin. Palvelun suunnittelua ohjannut ajattelumalli mahdollistaa merkittävät säästöt sekä asiakkaalle että palveluntarjoajalle, jolla parhaimmillaan suuri yhteiskunnallinen vaikutus.”

Lue lisää Tekesin uudistuneesta rahoitushakemuspalvelusta

Lue lisää Grand Onesta ja vuoden 2017 voittajista

Kiitos asiakkaillemme ja onnea voittajille!

Kirjoittaja

Solita