20.10.2015Uutinen

Solita ja Birst yhteistyöhön BI-ratkaisuissa

Solita on solminut kumppanuuden pilvipohjaisten analytiikkaratkaisujen toimittajan Birstin kanssa. Birst-yhteistyö laajentaa Solitan business intelligence -palveluja ketterillä, pilvipohjaisilla analytiikkaratkaisuilla. Yhteistyölle on vahvaa kysyntää, sillä analytiikka- ja BI-palvelujen kysyntä kasvaa myös Suomessa.

Yhteistyö Birstin kanssa täydentää Solitan digitaalisten palvelujen valikoimaa ja BI-palvelujen kattavuutta, ja tarjoaa Birstin asiakkaille laaja-alaisen palvelukumppanin. Solita tarjoaa asiakkailleen digitaalisia palveluja strategisesta konsultoinnista tekniseen toteutukseen, integraatioihin, analytiikkaan ja ylläpitoon asti.

Käyttäjien rakastama BI-ratkaisu

Gartnerin tuoreen tutkimuksen (Magic Quadrant for Business Intelligence and Analytics Platforms 2015) mukaan käyttäjät olivat eri toimittajista tyytyväisimpiä Birstin BI-ratkaisuihin. Business intelligence -ratkaisujen pioneerina tunnetun Birstin pilvipohjaisella Birst Networked BI -ratkaisulla on mahdollista rakentaa nopeasti BI- ja analytiikan palvelut suurenkin konsernin liiketoimintojen tueksi, paikallinen joustavuus huomioiden. Aiemmin toteutuksen nopea käyttöönotto on usein merkinnyt yrityksille tinkimistä konsernitasoisista ratkaisuista.

“Birstin innovatiivinen pilviteknologia tarjoaa asiakkaillemme merkittäviä mahdollisuuksia informaation ketterämpään hyödyntämiseen liiketoiminnan johtamisessa. Yritysten tarve hyödyntää informaatiota entistä joustavammin ja nopeammin kasvaa koko ajan. Erinomainen menestys Gartnerin tutkimuksessa lupaa Birstille kasvavaa suosiota”, kommentoi Solitan online- ja analytiikka-liiketoimintoja johtava Pekka Ahola.

”Solita tunnetaan ketteränä ja laaja-alaisena BI- ja analytiikkatoimijana, ja nämä piirteet yhdistyvät täydellisesti Birstin lähestymistapaan. Solitan vahva osaaminen palvelumuotoilussa auttaa asiakkaitamme luomaan myös täysin uudentyyppisiä ratkaisuja informaation hyödyntämiseen. Olen innoissani yhteistyöstämme ja toivotan Solitan sydämellisesti tervetulleeksi kasvavaan Birst-ekosysteemiin”, kommentoi Birstin Pohjoismaiden liiketoiminnasta vastaava toimitusjohtaja Matti Karell. 

Birst tarjoaa ketterämmän ja kustannuksiltaan edullisemman vaihtoehdon perinteisille BI-ratkaisuille, joiden käyttöönoton nopeus ei aina vastaa asiakkaiden odotuksia. Birstin ketterän, joustavan pilvi-BI-alustan käyttöönotto on helppoa ja nopeaa, ja se tarjoaa kehittynyttä analytiikkaa, johon sisältyvät kaikki yrityskäytön BI-paketin komponentit, mukaan lukien dataintegraatio ja ETL-palvelut, analytiikka, käyttöliittymät, pixel perfect -mallit ja ad hoc -raportit sekä aikataulutus ja toimitus. Myös palvelun ylläpito ja tuki on perinteisiä BI-ratkaisuja edullisempaa.

Lisätietoja:
Solita Oy, Pekka Ahola, Vice President, Online and Analytics,
[email protected], puh. 050-364 4226

Birst Nordics, toimitusjohtaja Matti Karell,
[email protected], puh. 0400- 607 779

 

Solita on digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys. Olemme asiakkaidemme matkaopas muuttuvassa maailmassa. Luomme uutta liiketoimintaa ja palveluja yrityksille ja julkishallinnolle yhdistämällä teknologian, liiketoimintaprosessit ja sisällöt uudella tavalla. Solita tuottaa digitaalisia ratkaisuja ja verkkopalveluita sähköiseen liiketoimintaan ja asiointiin sekä tiedolla johtamiseen. Vuonna 1996 perustettu Solita on kasvuyritys, joka on kasvanut kannattavasti yli 20 prosentin vuosivauhtia. Yhtiön liikevaihto vuonna 2014 oli 36,8 miljoonaa euroa. Solita työllistää yli 380 digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijaa Helsingissä, Tampereella ja Oulussa.

Birst on ainoa yritystason Business Intelligence -alusta, joka on syntynyt pilvessä. Se on edullisempi ja ketterämpi kuin perinteinen BI ja tehokkaampi kuin tiedon tutkiskelu (Data Discovery). Birstiin on suunniteltu automatisoitu tietovarasto ja rikas, visuaalinen analytiikka, jotka antavat sisältöä kaikentyyppiselle ja -kokoiselle datalle. Pilven ketteryyteen yhdistettynä Birst antaa yritystiimeille mahdollisuuden ratkaista todellisia ongelmia. Nopeasti. Lue, miksi Gartner nimitti Birstin Haastajaksi äskettäisessä BI Magic Quadrant -raportissaan ja miksi yli tuhat yritystä luottaa Birstiin analytiikkatarpeissaan. www.birst.com

 

Kirjoittaja

Solita