18.12.2018Uutinen

Skanska julkisti Suomen ensimmäisen digitaalisen asuntokaupan palvelun

Skanska suunnitteli ja toteutti digitaalisen asuntokaupan lohkoketjuteknologiaa hyödyntävän palvelun tiiviissä yhteistyössä Solitan ja Tomorrow Techin kanssa. Skanskan palvelu on ensimmäinen laatuaan Suomessa ja mahdollisesti koko maailmassa. Skanskan digitaalinen asuntokauppapalvelu tulee asiakkaiden käyttöön kevään 2019 aikana.

Skanskan digitaalinen asuntokauppapalvelu mahdollistaa uuden kodin varaamisen ja jopa ostamisen täysin digitaalisesti. Digitaalisen asuntokaupan taustalla on lainsäädännön tuore muutos, jonka myötä uudet asunto-osakeyhtiöt perustetaan vuoden 2019 alusta alkaen suoraan sähköisesti eikä painettuja osakekirjoja enää tarvita.

”On upeaa, ja olen erittäin ylpeä, että olemme eturintamassa digitalisoimassa asuntokauppaa ja voimme edelleen helpottaa ja sujuvoittaa asuntokauppaa ja erityisesti asiakkaamme arkea uusinta teknologiaa hyödyntävillä palveluilla. Solitan tiimi on ollut osaava kumppani sekä palvelun suunnittelussa että teknisessä toteutuksessa”, toteaa Skanska Oy:n tietohallintojohtaja Pekka Mutikainen.

Taustalla lohkoketjuteknologiaa

Skanska ottaa käyttöön uuden digitaalisen asuntokaupan DIAS-alustan. DIAS-alustan on kehittänyt suomalainen Tomorrow Tech yhdessä pankkien kanssa. DIAS on lohkoketjuteknologiaan perustuva alusta, joka toimii rakennuttajien, kiinteistönvälittäjien sekä pankkien välisenä järjestelmänä ja mahdollistaa tiedon ja sopimusten siirtymisen luotettavasti ja oikea-aikaisesti. DIASin avulla voidaan automatisoida eri osapuolten väliset tiedonsiirrot ja sopimusallekirjoitukset, sekä jatkossa hoitaa myös varainsiirtoveron maksun käynnistäminen sekä omistajamuutoksen hakeminen sähköiseen huoneistotietojärjestelmään. Yhdessä keväällä 2019 käyttöön otettavan sähköisen huoneistotietojärjestelmän kanssa se mahdollistaa täysin sähköisen asuntokaupan.

”Onnittelemme lämpimästi asiakastamme – Skanska on suomalainen edelläkävijä maailman mittakaavassa asuntokaupan digitalisoinnissa. Tiimimme on ollut hankkeessa erittäin innostuneena mukana muuttamassa ihmisten arkea helpommaksi ja sujuvammaksi myös asuntokaupassa”, kertoo palvelumuotoilija Antti Koskinen Solitan design-yksiköstä Palmusta.

Lue lisää Skanskan tiedotteesta

Näin digitaalinen asuntokauppa toimii

Lue lisää Skanskan blogissa aiheesta

Lisätietoja:
Solita, palvelumuotoilija Antti Koskinen, p. 050 560 6279, [email protected]
Skanska Oy, tietohallintojohtaja Pekka Mutikainen, p. 040 704 1847, [email protected]

Solita on suomalainen teknologia-, strategia- ja designyritys. Valjastamme ihmisymmärryksen ja älykkäät teknologiaratkaisut palvelemaan parempaa elämää. Olemme muutosvoima, joka luo uusia toimintatapoja, palveluja ja teknologiaratkaisuja uudistaen yrityksiä ja yhteiskuntaa. Solita työllistää lähes 750 strategisen konsultoinnin, palvelumuotoilun, digitaalisten palvelujen, AI- ja analytiikkaratkaisujen sekä pilvipalvelujen asiantuntijaa Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Turussa, Lahdessa, Tallinnassa, Tukholmassa ja Münchenissä.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2017 lopussa 2 086 henkilöä Suomessa. www.skanska.fi

Kirjoittaja

Solita