Utvecklare - vill du jobba med Master Data?

Ort

Sweden

Vi letar efter nya kollegor! 

Ansök

Är du utvecklare med ett intresse för datakvalitet? Tycker du om att jobba nära kärnverksamheten och lösa komplexa dataproblem? Har du kunskaper inom Master Data Management? Då har vi en spännande roll för dig!

Vi söker nya kollegor! Solitas Master Data Management-konsulter arbetar med våra kunders kärnverksamhet och deltar i datautvecklingsprocesserna. Lättillgänglig data av hög kvalitet skapar omedelbart värde i företagens verksamheter, och här har man som MDM-konsult möjlighet att påverka mycket med sin kunskap.

Inom Master Data är verktygen oerhört viktiga. Det verktyg vi helst använder i våra kundprojekt är Semarchy, som vi anser vara världens mest avancerade och agila MDM-verktyg. Vi hjälper gärna nya kollegor att bekanta sig med alla dess finesser och fantastiska funktioner!

Vårt team som är specialiserat på Masterdataprojekt består av omkring 30 konsulter. Läs mer om hur det kan vara att jobba på Solita; här delar vår konsult Pekka Tamminen sina tankar om rollen som konsult.

Hur är det att jobba som MDM-konsult på Solita?

  • Vi jobbar brett: teamets deltagare är involverade i både specifikationer och designarbete, liksom i den praktiska implementeringen av de framtagna lösningarna. Det erbjuder stora möjligheter till kontinuerligt lärande och professionell utveckling. Men ingen behöver behärska allt eftersom vi arbetar teambaserat i alla kundprojekt!
  • Vårt arbetssätt är genuint agilt. Till hjälp har vi vårt favoritverktyg Semarchy, som från början utformades för att stödja en agil utvecklingsmodell och ett snabbt värdeskapande. Solita undviker gärna alltför detaljerade dokument för processtyrning, eftersom vi tycker det begränsar arbetet i onödan. 
  • Kompetensutveckling och kontinuerligt lärande är oerhört viktigt för oss – våra kunder vill att vi ska utmana dem. Vi bidrar till personalens utveckling genom att erbjuda både formell utbildning och utrymme för självständigt lärande.
  • Utöver de kollegor som är specialiserade på hantering av Master Data består Solitas datacommunity av fler än 300 professionella medarbetare, som alla har olika intresseområden och expertis. Läs mer om vår datacommunity och hur vi jobbar.

För att lyckas i rollen tror vi att du har:

  • Erfarenhet av arbete med data, gärna Master Data.
  • Intresse för affärsprocesser och förmåga att förstå dem. 
  • Erfarenhet av systemgränssnitt och integrationsbyggen.
  • God social förmåga och mod att våga utmana kunderna när det behövs.
  • Viljan att jobba både via tangentbordet och, vid behov, med ett hederligt blädderblock. Naturligtvis inom ramen för egna kompetenser och intresseområden.
  • Erfarenhet av projektarbete eller projektledning.

Vi förväntar oss inte att du ska vara expert på allt redan nu. Om du har med dig några av de kompetenser som vi listar här så har du goda chanser att lyckas som konsult hos oss.

Solita som arbetsgivare

Solita är en internationellt verksam nordisk konsultfirma med finska rötter. Förutom dataingenjörer består dataenheten av specialister inom datavetenskap, datavisualisering och hantering av affärsresultat. Här finns även Master Data Specialists samt en grupp av erfarna dataarkitekter. Vi hjälper kunderna att lösa problem. Vår målsättning är att skapa hållbara lösningar av den typ som vi själv skulle vara stolta över att använda och underhålla. Våra värderingar är omtanke, naturlighet, mod och passion. De här värderingarna har tagits fram av vår personal.

Låter det intressant?

Kanske kan vi på Solita erbjuda dig nästa utmaning i karriären. Berätta om dig själv och hur du ser på framtiden i din ansökan!

#LI-AT1