Staffing - och rekryteringsspecialist till Solita

Location

Sweden

I denna roll får du kombinera den bästa av två världar, där du genom rekrytering både hjälper till att anställa nya konsulter hos oss, men även är den som koordinerar och matchar dem med deras kommande kundprojekt. 

Apply

Trivs du i rollen som spindeln i nätet, där du jobbar tätt ihop med en rad olika intressenter på Solita? Blir du motiverad av att ha varierande arbetsuppgifter där den ena arbetsdagen inte är den andra lik? Värdesätter du en kultur som ger utrymme för autonomi? Då är denna roll precis det du söker.

I rollen som staffingspecialist har du en nyckelroll i vår verksamhet där ditt ansvar är att matcha lediga uppdrag med de rätta konsulterna. För att lyckas med detta behöver du samarbeta med vårt säljteam och de kundansvariga, lära känna våra konsulter och förstå deras styrkor samt jobba ihop med våra people leads. 

I vårt rekryteringsteam rekryterar vi konsulter med bakgrund inom data, cloud, integrationer, design och strategi. Förutom att stötta våra anställande chefer i rekryteringsprocesser och ha koll på vår pipeline, anordnar vi även både egna meetups och gemensamma sådana med externa nätverk. 

Dina ansvarsområden i denna roll skulle inkludera: 

  • Matcha konsulter till lediga uppdrag i tätt samarbete med säljteamet, de kundansvariga och våra konsulter
  • Hålla vår staffing-situation uppdaterad och transparent 
  • Koordinera samarbetet med våra underleverantörer i vårt nätverk Friends of Solita 
  • Vara en del av vårt interna rekryteringsteam och jobba med uppgifter så som screening av kandidater, anordnande av traineeprogram och event och samarbeten med universitet

Vi letar efter någon som är strukturerad, initiativtagande och trivs i en roll med många kontaktpunkter.  Vi hoppas du har en stark kommunikationsförmåga och känner dig trygg i dig själv i en omgivning med mycket eget ansvar och snabba förändringar . En bakgrund inom sourcing, rekrytering och/eller projektledning tror vi ger bra förutsättningar i denna roll! 

Detta hoppas vi att du har med dig:

  • Erfarenhet från att jobba på ett IT-företag och inblick i olika IT-profiler
  • God kommunikationsförmåga och struktur
  • Ett självständigt arbetssätt, kombinerat med en vilja att jobba som ett team och dela information och kunskap 

Detta får du hos oss på Solita:

  • Möjligheten att växa professionellt på ett internationellt företag
  • Personlig utveckling och möjligheten att lära sig både från erfarna experter och våra interna utbildningssatsningar och communities
  • En varm, avslappnad kultur med ovanligt hög autonomi

Vi har  en avslappnad kultur, med värdeord som “easy-going”, “caring”, “passion” och “courageous” som leder oss i vårt dagliga arbete. https://www.solita.fi/en/blogs/how-our-values-impact-on-the-employee-experience-at-solita/.  Här jobbar man i team med kollegor som tycker det är kul med teknik, konsultande, att dela med sig av kunskap och lära sig tillsammans. Vi hjälper varandra och när vi har roligt och trivs så går det också bra för företaget.

Blev du nyfiken? Hör av dig så pratar vi mer!

Solita är ett nordiskt konsultbolag som jobbar med digital transformation, styrd av data och mänsklig expertis. Vi har fler än 1100 anställda utspridda över Sverige, Finland, Tyskland, Belgien, Danmark och Estland