Senior Cloud Service Specialist ylläpitotiimiin

Location

Finland

Etsimme nyt joukkoomme vahvaa ylläpitokokemusta omaavaa Cloud Service Specialistia vahvistamaan tiimiä, joka vastaa Solitan pilvi- ja alustapalveluiden ylläpidosta. Monimuotoiseen joukkoomme voit tulla omana itsenäsi - toivomme sinulta kuitenkin kokemusta ylläpitotehtävistä sekä tahtoa sukeltaa AWS:n, Azuren tai GCP:n maailmaan.
 

Apply

Mitä pääset meillä tekemään ja millaisessa porukassa?

Solita Cloudin ylläpitotiimissä pääset tekemään monipuolisesti töitä private cloudin palvelinylläpidosta useamman julkipilvialustan moderneihin ratkaisuihin. Työtehtävät vaihtelevat rutiininomaisista muutoksista haastaviin ongelmanselvityksiin ja sisäiseen kehitystyöhön. Ylläpidämme tiimissä noin 100 palvelua AWS:ssa, Azuressa, GCP:ssa sekä Solitan omassa private cloudissa ja asiakkainamme on kymmeniä eri toimialoilla toimivia yrityksiä.

“Kotipesänäsi” toimii noin 70 hengen Cloud-yhteisö, joka on monimuotoinen ja -taustainen joukko Cloud Service Specialisteja, Cloud-konsultteja, Service Desk -asiantuntijoita, tietoturva-asiantuntijoita, palvelupäällikköjä, projektipäällikköjä, myynnin ammattilaisia ja tiiminvetäjiä. Ylläpitotiimissä tukenasi työskentelee noin kymmenen hengen joukko ylläpidon ja operoinnin asiantuntijoita.  Asiakkaisiimme voit tutustua täällä.

Hyvän yhteishengen omaava tiimi pitää huolen siitä, että yksin ei tarvitse jäädä ja työnteko voi olla jopa hauskaa! Aloitat matkasi meillä palveluiden ylläpidon ja operoinnin parissa ja tahtotilastasi riippuen voimme räätälöidä rooliasi matkan varrella. 

Ensimmäisten työviikkojen aikana pääset mukaan kattavaan perehdytykseen, jossa tutustut Solitan ja oman tiimisi toimintaan ja ihmisiin. Solitalla oppimista tapahtuu monissa eri väylissä ja asiakasprojekteissa oppiminen on yksi keskeisimpiä tapoja päästä kärryille uusimmista teknologioista ja opeista. Lue blogistamme lisää siitä, miksi meitä kiinnostaa se mitä voit oppia.

Päivä Cloud Service Specialistin elämässä

Päivä alkoi kotitoimistolla ylläpidon dispatcher -hatun laittamisella päähän, joka on meillä humoristisesti nimetty ”sheriffirooliksi”. Kävin läpi sisään tulleita tikettejä, tein niille pientä esiselvittelyä, jotta muiden olisi niihin helpompi tarttua ja tarvittaessa olisin ottanut myös kriittisemmät tiketit itse työn alle. Aamusta pääsin tiimikaverin kanssa mukaan opettelemaan Azure AKS-ympäristön default node pool VM instance typen vaihtoa, joka oli kohtalaisen monivaiheinen prosessi, mutta erittäin hyvin opastettuna, ja eri työvaiheet avattuna seniorikollegan toimesta helpottaa jatkossa tälläisen suorittamista omalta osalta. Tein myös hieman ylläpitotehtäviä asiakkaan AWS-ympäristössä. AWS on itselleni tullut ehkä eniten tutuksi pilvipalveluntarjoajaksi, mutta haluan tulevaisuudessa kehittää osaamistani enemmän myös Azuren ja GCP:n osalta.

Lounaan jälkeen työkalupakista löytyi Azure, Kubernetes ja Terraform. Varsinkin Kuberneteksen kanssa tuli hakattua muutaman tiimikaverin kanssa päätä seinään, mutta ongelmat löytyivätkin sitten Azuren puolelta kun saimme tuoreet silmät (lue kolmannen kollegan) katsomaan ongelmaa.

Päivään kuului myös lyhyt check-in mentorini kanssa. Kävimme läpi hieman minulle asetettuja tavoitteita ja suunnitelmaa jatkon osalta. Solitalla on mahdollista päästä mukaan mentorointiohjelmaan jossa kokeneempi Solitalainen mentoroi matkalla kohti avoitettuja tavoitteita. 

Päivä päättyi vielä pienen tulipalon sammuttamiseen, mutta onneksi löysimme ongelman ja kollega löysi siihen ratkaisun nopeasti. Tästä laskettelin suoraan viikkoweeklyyn ja vapaaseen ventilointisessioon. Näissä pääsemme tiimin kesken puhumaan vapaata keskustelua ja kertomaan viikon huolet ja murheet ennen läppärin kannen kiinni laittamista.

Työpäivän lopuksi otin koiran mukaan ja lähdimme ulos nauttimaan ihanasta auringonpaisteesta.

Tommi Ritvanen on työskennellyt Cloud Service Specialistina ylläpitotiimissä keväästä 2021 lähtien. Lue täältä lisää Tommin ajatuksia muun muassa Cloud Service Specialistin roolista, oppimispolusta sekä Solitan työskentelykulttuurista.

Seuraavat asiat antavat hyvät valmiudet menestyä meillä:

  • Kokemus Linux- tai Windows-pohjaisten palveluiden ja ympäristöjen ylläpidosta ja esimerkiksi virtualisointi- ja konttiympäristöistä sekä palvelimista. Jos sinulla on jotain teknistä syväosaamista (esimerkiksi verkot, tietokannat, automatisointi, ohjelmointi), kannattaa mainita se hakemuksessasi.
  • Hands-on -kokemus julkipilvialustoista (AWS/Azure/GCP)
  • Osaaminen ja kiinnostus automatisointiin ja Infrastructure-as-code sekä configuration-as-code -työkaluihin. Käytämme esimerkiksi näitä: Terraform, AWS CDK, Cloudformation, Ansible.
  • Nälkä oppia uutta, heittäytymiskyky ja tiimityöhenkinen asenne. Suhtaudumme työhön intohimolla, mutta huumoria unohtamatta. Paiskimme töitä yhdessä muiden solitalaisten, kumppaniyritysten ja asiakkaan työntekijöiden kanssa yhteen hiileen puhaltaen. Lue lisää asenteestamme ja tavastamme tehdä töitä täältä

Hae töihin Solitalle

Lähetä vapaamuotoinen yhteydenottosi meille. Lisätietoja tehtävästä antaa Saila Karonen, [email protected]. Olemme joustavia työpaikan sijainnin suhteen ja työt voi aloittaa sopimuksen mukaan.

#LI-SK1