Senior Cloud Consultant

Ort

Sweden

Har du god förståelse för de digitala utmaningar som dagens verksamheter står inför, och tagit del av lyckade transformationsprojekt med fokus på Cloud? Vi på Solita Sverige söker nu en nyckelrådgivare som önskar ta del av vår tillväxtresa och spela en central roll i att utveckla vår molnaffär i Sverige. Är du den vi söker? 

Ansök

Följ med och påverka utvecklingen av vår verksamhet!

Vi söker nu en erfaren arkitekt till vårt kontor i Stockholm för att hjälpa oss växa och utveckla vår molnverksamhet. Du kommer att tillhöra affärsenheten Cloud & Connectivity som för tillfället består at 50+ experter inom moln- och integrationslösningar i Sverige.

Detta är en strategisk roll där du kommer jobba på en övergripande nivå och stötta våra kunder i deras molnresa, bl a med design av arkitektur för olika molninitiativ, föra affärsmässig dialog med våra nyckelkunder, och stötta affärsstrategier för molnmigreringar. Du kommer troligen vara involverad som rådgivare i våra säljprocesser samt stötta kompetensutveckling och beläggning på ett större plan.

Vi har en Cloud-First strategi sedan flera år tillbaka, och är ett av de ledande företagen i Norden inom offentliga molnlösningar och -tjänster. Utöver det har vi även starka samarbeten med våra tech partners såsom Azure, Google Cloud, AWS, MuleSoft, Apigee, med flera, för att stödja våra kunders molnresa och digitala transformation på bästa möjliga sätt. 

Vi söker dig som:

  • Har gedigen erfarenhet med design av molnlösningar i Azure, Google Cloud eller AWS;
  • Har god förmåga i att jobba som strategisk rådgivare hos kund, och en förståelse för konsultverksamhetens och kundverksamhetens sammanhang;
  • Tagit del av en säljprocess, exempelvis med anbudsskrivning och/eller pre-sales diskussioner;
  • Goda kunskaper i svenska och engelska;
  • Viktigast av allt hoppas vi hitta någon som delar våra värderingar: frihet under ansvar; öppen och aktiv kommunikation; laganda och omtanke; och en törst för kunskap och kontinuerligt lärande. 

Vi arbetar både på plats på vårt kontor i centrala Stockholm, och virtuellt/på distans med flexibla arbetsmodeller. Enstaka resor till kund kan förekomma. 

Vad vi erbjuder – flexibilitet för att balansera arbete och privatliv

Vår företagskultur är väldigt viktig för oss. Hos oss börjar allt från människan och våra värderingar utgör kärnan i vår kultur och vårt dagliga arbete. Vi värdesätter låg hierarki, självständighet och ansvar, värdeskapande arbete, och trevliga kollegor. 

Som anställd hos oss kan du vänta dig;

  • Projekt som skapar riktiga avtryck, både hos kunder och i samhället;
  • Variation; i projekt, i team, i nya teknologier och system, i angreppsätt;
  • Flexibilitet och självständighet för att utforma ditt arbete – läs mer från vår blogg;
  • Growth Academy – vår kunskapsplattform för att stödja din utveckling och dina ambitioner. Kontinuerligt lärande ligger i vårt DNA och vi uppmuntrar våra medarbetare att växa och bredda sina kunskaper genom en rad competence communities, info sessions, föreläsningar och certifieringar;
  • Konkurrenskraftig, fast lön i kombination med ett komplett förmånspaket bestående av exempelvis val av egen arbetsutrustning, intern coach för att stödja ditt välbefinnande, pensionsavsättningar  även under din föräldraledighet.

Låter det spännande?

Vi ser fram emot att höra från dig!

Berätta om dina färdigheter och önskemål, så tar vi tillsammans reda på om det kan bli en bra match. Ansökningstiden löper fram till söndag 18 december. Intervjuer hålls löpande. 

Vår rekryteringsresa består av två intervjuer. Vid den första fokuserar på att vi ska lära känna dig och presentera Solita för dig. Vid den senare fokuserar vi på att utvärdera ditt nuvarande tekniska kunnande tillsammans med några av dina potentiella framtida kollegor. Vi strävar efter att ge dig en sanningsenlig bild av hur det är att arbeta på Solita inför ditt stora beslut.

Om du har frågor får du gärna nå ut till Head of Talent Acquisition & Staffing Patrik Rafstedt ([email protected]) eller Head of People & Culture Peter Svensson ([email protected]). 


Med 1500+ personer (varav 180 i Sverige) är vi tillräckligt stora för att våga ta ut svängarna och tillräckligt små för att bry oss om varandra och våra kunder. Vi är ett växande nordiskt teknikkonsultföretag med kapacitet inom data, moln, integrationer och mänsklig insikt.

Apply for this Job

* Required
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
How do you identify yourself?

We believe in fostering a diverse and inclusive workplace .

This is why we collect this data to understand who we are reaching (and who we’re not) so we can do better at connecting with a truly diverse group of potential Solitans. 

We appreciate that the questions may be sensitive to some, please know your survey responses are secure and optional. Responding to the questions is completely voluntary and anonymous. Declining to respond will not impact your standing in the recruiting process.

I identify as
ErrorError in field.