People Lead inom Data, Stockholm

Ort

Sweden

Svårt att välja mellan att utveckla din tekniska sida eller dina ledarskapsförmågor? Här är chansen att få två jobb i ett. 

Ansök

På Solita är människan i fokus, våra anställda, hur vi mår, våra värderingar och våra kunder. Vi söker nu efter en People Lead till Data i Stockholm. Data är vår största enhet i Sverige, och består av cirka 100 experter.

Som People Lead kommer ditt team bestå av kompetenta dataexperter med spetskompetens inom olika områden. I din roll ser du till att varje person i ditt team mår bra och utvecklas- både nu och framåt. Du kommer även tillhöra ett team med ca 9 andra People Leads, och vi är över hundra People Leads på Solita globalt, så du kommer inte känna dig ensam.

Parallellt med People Lead rollen, består dina dagliga uppgifter av att vara expert ute hos våra kunder. En av våra People Leads är Caroline Jones som sitter i uppdrag hos en kund och hanterar utmaningar i rollen som Data Arkitekt. Hos kunden arbetar hon med att komma på optimala lösningar till kluriga problem rapportering till olika myndigheter. Parallellt med hennes kunduppdrag är hon People Lead och hanterar utmaningar som exempelvis ta tillvara på teamets olika styrkor, coachar dem till att växa och matchar deras kompetenser med uppdrag. 

Vi har även Julian Schönfelder som sitter i ett uppdrag där han hjälper kunden att använda sitt data på ett effektivt och kraftfullt sätt. Parallellt är han People Lead där hans fokus ligger på att få konsulterna i teamet att växa. Utmaningar han har är exempelvis att skapa konkreta och individuella utvecklingsplaner, vilket är en av de saker han lärt sig under sitt första år som People Lead. En annan utmaning är att få till balans mellan tid i uppdrag. Att ha tid för sitt team samtidigt som han ska hantera kunddialog med flera stakeholders.  

I rollen som People Lead behöver du hantera svåra samtal med medarbetare, det kan vara i samband med lönesamtal, utvecklingssamtal eller annat. Som People Lead är du den personen ditt team kommer att vända sig till när de har svåra frågor. 

”Om du gillar ta dig an utmaningar som dessa kommer du vara perfekt för jobbet!”

 

Vi tror att:

Du de senaste åren jobbat som Data Engineer/ Data Architect, och jobbat hands on med modern teknik i molnbaserade lösningar. Vi har ett tätt samarbete med våra partners, Snowflake, Tableau, Matillion, Semarchy, AWS, GCP, Azure för att nämna ett fåtal. 

Vad förväntar vi oss från dig? 

  • Genuint intresse för människor och ledarskap
  • Önskan att hjälpa och lyssna på andra, utveckla vårt data-community och vara villig att ta ansvar i små och stora frågor
  • Goda kommunikativa färdigheter samt förmåga att ge och ta emot meningsfull feedback. Teamet består av människor med olika bakgrund, från senior teknisk erfarenhet till nya växande talanger.
  • Entusiastisk att delta i rekrytering och onboarding
  • Affärssinne och en förståelse för hur man får individer, team och Solitas mål att stödja varandra
  • Svenska och engelska kunskaper
  • Erfarenhet från dataprojekt och förståelse för möjligheter och begränsningar som olika teknologier medför i relation till kundprojekt och teammedlemmars karriärvägar. 

Vi jobbar inte i traditionella team utan organiserar oss via kompetens-gemenskaper som stödjer våra konsulters självledarskap. Ledarskapet på Solita genomsyras av att ”coacha andra att växa” och att ge de rätta förutsättningarna för utveckling och trivsel. Läs mer om vår kultur och ledarskap:

”Solita anställer människor som bryr sig. Det knyter an till vårt ledarskap och kultur; våra People Leads är bra på att se den mänskliga aspekten i allting. Det gör att Solita är en trygg och vänlig arbetsplats. Du kan komma som du är, och du kommer bli inkluderad och accepterad”

 

Varför bli People Lead? 

Du blir en del av ett community av kompetenta individer som delar en passion för att jobba med människor. Du har ansvar för flera områden och en möjlighet att växa och utvecklas i den riktning du brinner mest för. People Lead på Solita har egna Slack-kanaler för att stötta varandra i det dagliga arbetet tillsammans med ett antal andra supportgrupper. Du kommer inte vara ensam i din roll utan du får support från kunniga kollegor. I vissa delar har du hjälp från HR och rekrytering. Vi lägger stor vikt vid att utveckla våra people leads och du kommer att ha möjlighet att delta i interna utbildningar för people leads likväl som guidning i vardagliga situationer. 

Ansök till vårt people lead community!

Berätta mer om dig själv, senast den 30/6 via ansökan. För mer information om denna tjänst, kontakta Charlotta Gustafsson Head of People Leads Data, +46709810400  eller Maja Oderstedt, Talent Acquisition Specialist +46761307915

 

 

Apply for this Job

* Required
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
How do you identify yourself?

We believe in fostering a diverse and inclusive workplace.

This is why we collect this data to understand who we are reaching (and who we’re not) so we can do better at connecting with a truly diverse group of potential Solitans. 

We appreciate that the questions may be sensitive to some, please know your survey responses are secure and optional. Responding to the questions is completely voluntary and anonymous. Declining to respond will not impact your standing in the recruiting process.

I identify as *
ErrorError in field.