People Lead inom Cloud & Connectivity, Stockholm

Ort

Sweden

Vill du jobba i en miljö där både teknik och människor värderas högt - där du får fortsätta utmanas i en teknisk roll, samtidigt som du utvecklas inom ledarskap? Här är chansen att få två jobb i ett. 

Ansök

Cloud & Connectivity består idag av 50+ experter som jobbar med moln- och integrationslösningar i olika delar av Sverige. I takt med vår tillväxt, söker vi nu en People Lead till vårt kontor i Stockholm som önskar i kombination med en teknisk roll som konsult inom APIer, integration och/eller Cloud, även utvecklas inom coachande ledarskap. 

Kliv in som våra konsulters stöttepelare

I rollen som People Lead har du personalansvar för en grupp konsulter på 5-12 personer. Du hjälper dina kollegor att utvecklas i sina roller, ser till att de trivs och mår bra, och matchar deras kompetens med rätt uppdrag. I denna roll behöver du också ibland hantera svåra samtal med medarbetare, det kan vara i samband med lönesamtal eller utvecklingssamtal eller annat då du är personen som man vänder sig till med svåra frågor. Du kommer vara omgiven av ett team av 6 andra People Leads, och vi är över hundra people leads på Solita globalt, så du kommer inte känna dig ensam.

Parallellt med People Lead-rollen, består dina dagliga uppgifter av att vara expert hos våra kunder. Till exempel har vi vår People Lead Sam Odeh som just nu är leveransansvarig för uppsättningen av en ny integrationsplattform i Azure. I en agil miljö planerar han tillsammans med teamet kommande arbete, tar fram lösningsförslag, och etablerar ett arbetssätt kring integration. Sam jobbar även med att klura ut och presentera metoder och tekniker som bäst lämpar sig för uppgiften som behöver lösas.

Om du gillar ta dig an utmaningar som dessa kommer du vara perfekt för jobbet!

 

Vad förväntar vi oss från dig?

  • Du har tidigare erfarenhet som utvecklare eller arkitekt med fokus på moln- eller integrationslösningar. Vi jobbar bl a med Azure, GCP, AWS, Logic Apps, Boomi, men värdesätter även kunskap i andra tekniker;
  • Förståelse för konsultverksamhetens och kundverksamhetens sammanhang;
  • Genuint intresse för människor, coaching och ledarskap;
  • Önskan att hjälpa och lyssna på andra, utveckla vår cloud & connectivity-community och vara villig att ta ansvar i små och stora frågor;
  • Goda kunskaper i svenska och engelska.

Vi förväntar oss inte att du ska vara färdig när du börjar på Solita – vi letar efter personer som vill växa och utvecklas med oss. Vi jobbar inte i traditionella team utan organiserar oss via competence communities som stödjer våra konsulters självledarskap. Ledarskapet på Solita genomsyras av att ”coacha andra att växa” och att ge de rätta förutsättningarna för utveckling och trivsel. Läs mer om vår kultur och vårt ledarskap.

Vad vi erbjuder

Vi har en avslappnad kultur, med värdeord som “easy-going”, “caring”, “passion” och “courageous”. Vi jobbar i team med kollegor som tycker det är kul med teknik, konsultande, att dela med sig av kunskap och lära sig med och av varandra. 

Som anställd hos oss kan du vänta dig;

  • Projekt som skapar riktiga avtryck, både hos kunder och i samhället;
  • Variation; i projekt, i team, i nya teknologier och system, i angreppsätt;
  • Flexibilitet och självständighet för att utforma ditt arbete – läs mer från vår blogg;
  • Growth Academy – vår kunskapsplattform för att stödja din utveckling och dina ambitioner. Kontinuerligt lärande ligger i vårt DNA och vi uppmuntrar våra medarbetare att växa och bredda sina kunskaper genom en rad competence communities, informationsmöten, föreläsningar och certifieringar;
  • Konkurrenskraftig, fast lön i kombination med ett komplett förmånspaket bestående av exempelvis val av egen arbetsutrustning, intern coach för att stödja ditt välbefinnande, pensionsavsättningar  även under din föräldraledighet.

Ansök till vår People Lead community!

Berätta om dina färdigheter och önskemål, så tar vi tillsammans reda på om det kan bli en bra match. Ansökningstiden löper fram till söndag 18 december. Intervjuer hålls löpande. 

Vår rekryteringsresa består av två intervjuer. Vid den första fokuserar på att vi ska lära känna dig och presentera Solita för dig. Vid den senare fokuserar vi på att utvärdera ditt nuvarande tekniska kunnande tillsammans med några av dina potentiella framtida kollegor. Vi strävar efter att ge dig en sanningsenlig bild av hur det är att arbeta på Solita inför ditt stora beslut.

Om du har frågor får du gärna nå ut till Head of Talent Acquisition & Staffing Patrik Rafstedt ([email protected]) eller Head of People & Culture Peter Svensson ([email protected]). 


Med 1500+ personer (varav 180 i Sverige) är vi tillräckligt stora för att våga ta ut svängarna och tillräckligt små för att bry oss om varandra och våra kunder. Vi är ett växande nordiskt teknikkonsultföretag med kapacitet inom data, moln, integrationer och mänsklig insikt.

Apply for this Job

* Required
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
How do you identify yourself?

We believe in fostering a diverse and inclusive workplace .

This is why we collect this data to understand who we are reaching (and who we’re not) so we can do better at connecting with a truly diverse group of potential Solitans. 

We appreciate that the questions may be sensitive to some, please know your survey responses are secure and optional. Responding to the questions is completely voluntary and anonymous. Declining to respond will not impact your standing in the recruiting process.

I identify as
ErrorError in field.